Leze vám už sezóna bezu krkem? Šťávy už jste navařili celý kotel a on pořád kvete a kvete? V tom případě musíte vyzkoušet náš recept na vynikající smažený bez v těstíčku. Je úžasně křupavý, nádherně voní a jeho příprava vám zabere jen pár minut.
Co potřebujeme:
- květy bezu
- 3 vejce
- 3 vrchovaté lžíce mouky
- lžičku soli
- 100 ml mléka
- olej na smažení
Jak na to:
V kastrůlku si rozpálíme olej. Mezitím si připravíme těstíčko z vajec, mouky, soli a mléka. Do něho namáčíme omyté a lehce osušené květy bezu. Přebytečné těsto necháme okapat a květy ihned smažíme, dokud nejsou krásně zlatavé a křupavé.
Servírujeme se sladkou chilli omáčkou, tzatziky nebo tatarkou. Takto připravený bez lze také podávat nasladko, například posypaný moučkovým cukrem.