péče o zralou pleť

Jak správně pečovat o zralou pleť

S přibývajícím věkem se naše pleť nemůže vyhnout znakům stárnutí a často se potýkáme s pigmentovými skvrnami, zarudnutím, citlivostí či vráskami. Ačkoliv stárnutí nemůžeme zastavit úplně, můžeme dopřát naší pleti kvalitní péči a minimalizovat tak vznik již zmíněných problémů. Jak ale co nejlépe pečovat o zralou pleť? To vám poradíme v tomto článku, kde si společně ukážeme, jak si vytvořit efektivní rutinu a  jaké přípravky do ní zařadit.

Čištění a hydratace

Základním krokem každé kvalitní péče o pleť by měl být hydratační čistící gel a zjemňující hydratační krém. Pleť čistíme ráno i večer a po každém čištění nanášíme krém, aby nebyla naše pleť nepříjemně stažená a vysušená.

Pokud přes den používáte make-up, doporučujeme večer používat metodu double cleansing, kdy čistící gel nanesete dvakrát po sobě, abyste odstranili co nejvíce nečistot.

čištění a hydratace

Retinol

Retinol je jeden z nejoblíbenějších přípravků na pleť. Používá se k léčbě akné, ale také k léčbě problémů spojených se stárnutím pleti. Na rozdíl od jiných přípravků totiž proniká do hlubších vrstev pokožky a napomáhá tvorbě elastinu a kolagenu. Díky tomu významně vyhlazuje vrásky, zatahuje póry, sjednocuje pleť a bojuje proti pigmentovým skvrnám.

Tento přípravek vždy aplikujte na vyčištěnou a řádně osušenou pleť. Poté počkejte několik minut a použijte hydratační krém. Vždy se řiďte postupem uvedeným na zakoupeném produktu. Doporučujeme retinol zařadit do noční rutiny a používat ho nejprve párkrát do týdne a poté obden. Ráno nikdy nezapomínejte používat SPF (nejlépe 50)!

retinol 2

Vitamin A

Áčko je významným vitaminem nejen ve stravě, ale také jako doplněk naší péče o pleť. Pokud trpíte hyperpigmentací, začervenáním, nebo máte poškozenou pleť po opalování, tento přípravek je přesně pro vás. Krásně sjednocuje pleť a zanechává ji mladistvou a rozzářenou. 

Sérum či krém s vitaminem A naneste ráno na vyčištěnou a osušenou pleť. Pokud používáte pouze sérum, vždy po několika minutách aplikujte hydratační krém. Opět nezapomínejte používat SPF.

vitamin A

Kyselina hyaluronová

Jedná se o další nezanedbatelnou složku kvalitní péče o tělo a pleť. Má totiž silné hydratační a obnovující účinky. Při používání exfoliačních přípravku (jako je právě retinol) je vhodné do své rutiny zařadit i uklidňující produkty obsahující kyselinu hyaluronovou, která zajistí, že bude vaše pleť chráněna před suchostí.

Doporučujeme zakoupit čistou kyselinu hyaluronovou, kterou rozetřete po celém obličeji s odstupem několika minut po použití retinolu. Hlavně oční okolí vám poděkuje, protože to bývá vysušováno nejvíce.

kyselina hyaluronová 2



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Štěpánka

Je věčně vytížená studentka, která si ale i přesto najde čas na svoji nejoblíbenější činnost, všemožné experimentování v kuchyni. Po dlouhém boji s nadváhou se začala věnovat zdravému životnímu stylu a v tomto duchu vytváří i své recepty.

Nejnovější příspěvky

Večerním rituálem k lepšímu spánku. Jak na to?

Startuje akce měsíce – DOPRAVA ZDARMA se Zásilkovnou!

Recept na kubánské congri s vepřovým masem a banány

Jak správně pečovat o zralou pleť

Tip na nedělní oběd: lososové karbanátky s kaší

Doporučujeme