Recept na smažený bezový květ v těstíčku

Leze vám už sezóna bezu krkem? Šťávy už jste navařili celý kotel a on pořád kvete a kvete? V tom případě musíte vyzkoušet náš recept na vynikající smažený bez v těstíčku. Je úžasně křupavý, nádherně voní a jeho příprava vám zabere jen pár minut.

Co potřebujeme:

  • květy bezu
  • 3 vejce
  • 3 vrchovaté lžíce mouky
  • lžičku soli
  • 100 ml mléka
  • olej na smažení

Jak na to: 

V kastrůlku si rozpálíme olej. Mezitím si připravíme těstíčko z vajec, mouky, soli a mléka. Do něho namáčíme omyté a lehce osušené květy bezu. Přebytečné těsto necháme okapat a květy ihned smažíme, dokud nejsou krásně zlatavé a křupavé.

Servírujeme se sladkou chilli omáčkou, tzatziky nebo tatarkou. Takto připravený bez lze také podávat nasladko, například posypaný moučkovým cukrem.

smažený bez



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Štěpánka

Je věčně vytížená studentka, která si ale i přesto najde čas na svoji nejoblíbenější činnost, všemožné experimentování v kuchyni. Po dlouhém boji s nadváhou se začala věnovat zdravému životnímu stylu a v tomto duchu vytváří i své recepty.

Nejnovější příspěvky

Jak na domácí kečup za pár korun

5 tipů, jak na kvalitnější spánek

Cuketová sezóna – další skvělé recepty

Do boje proti hmyzu s domácími přírodními repelenty

3 zdravé recepty na letní polévky

Doporučujeme