květák na pomerančích 2

Tip na nedělní oběd: květák na pomerančích

Už máte dost mastných a tučných nedělních obědů, po kterých je vám akorát těžko a celý den byste se jen váleli v posteli? Vyzkoušejte něco nového! Připravili jsme si pro vás recept na vynikající květák v pomerančovo-sójové omáčce, který vás jistě nadchne a pochutná si celá vaše rodina. Navíc po něm budete mít dost energie na podzimní procházku nebo jiné aktivity s dětmi.

Pokud nejste zrovna fanoušci květáku, nemusíte zoufat! V kombinaci s touto lahodnou omáčkou nemáte šanci poznat, že se jedná o vařený květák. A pokud by vás nepřesvědčilo ani toto, květák můžete zaměnit například za kuřecí či krůtí prsa.

Co potřebujeme:

  • 1/2 hlavy velkého květáku
  • bramborový škrob (na obalování)
  • 5 lžic sójové omáčky
  • 3 lžíce šťávy z pomeranče
  • 1/4 hrnku vody
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky medu
  • olej na smažení

Jak na to:

Květák si nakrájíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do změknutí. Poté ho necháme vychladnout a studený obalíme v bramborovém škrobu. Připravíme si šťávu ze sójové omáčky, pomerančové šťávy, vody, octa, prolisovaného česneku a medu.

Obalený květák osmažíme na oleji dokřupava a poté ho na pánvi zalijeme omáčkou a necháme lehce probublat. Servírujeme s rýží nebo namáčíme jako kuřecí křidýlka do omáčky.

květák v pomerančové omáčce

Tento a další recepty najdete v našem článku o skvělých receptech z květáku, které musíte vyzkoušet!



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Štěpánka

Je věčně vytížená studentka, která si ale i přesto najde čas na svoji nejoblíbenější činnost, všemožné experimentování v kuchyni. Po dlouhém boji s nadváhou se začala věnovat zdravému životnímu stylu a v tomto duchu vytváří i své recepty.

Nejnovější příspěvky

Tip na nedělní oběd: spaghetti carbonara

Jak se účinně zbavit kruhů pod očima

„Opilé“ horké čokolády pro dokonalé zimní zahřátí

Jak si (ne)tradičně užít Silvestr

Naše tipy na last minute vánoční dárky

Doporučujeme