Máte chuť na dobrou a rychlou asijskou kuchyni? Hledáte nějaký osvědčený recept, který pochopí i naprosto amatér? V tom případě vás jistě nadchne náš tip na vynikající nedělní oběd – křehké kuře v pikantní sladko-kyselé omáčce s křupavou zeleninou a arašídy. To je naše kuřecí kung pao!
Ingredience:
(na 4 porce)
- 500-600 g kuřecích prsou
- marináda (2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce suchého cherry, 2 lžičky škrobu)
- 2 lžíce oleje
- 1 velká červená paprika
- 1 velká zelená paprika
- 3 stroužky česneku
- 5 stonků jarní cibulky
- 1/3 hrnku loupaných arašídů
- omáčka (1 lžíce balzamikového octa, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce hoisin omáčky, 1 lžíce sezamového oleje, 1 a 1/2 lžíce cukru, 1 lžíce škrobu, 1/2 lžičky chilli vloček, 1/4 lžičky mletého zázvoru, 1/3 hrnku vody)
Postup přípravy:
Kuřecí prsa si nakrájíme na středně velké kostičky a smícháme je s naší marinádou připravenou ze sójové omáčky, cherry a škrobu. Necháme je odležet cca 1 hodinu.
Mezitím si nakrájíme papriky na proužky, stejně tak pokrájíme jarní cibulku (zelené i bílé části) a jemně nasekáme česnek. Připravíme si také omáčku – všechny ingredience vypsané výše spolu důkladně promícháme, dokud se cukr a škrob pořádně nerozpustí.
Na rozpálené wok pánvi s olejem si osmažíme nakrájené papriky (stačí asi 5 min). Poté je přendáme do misky a místo nich na pánev dáme opékat namarinované maso. Jakmile je maso uvnitř hotové, přidáme k němu nasekaný česnek, jarní cibulku, arašídy a naše osmažené papriky a ještě minutku společně opékáme. Plamen stáhneme na mírný a k základu můžeme přidat omáčku. Necháme lehce probublat, aby se škrob provařil a můžeme servírovat například s rýží. Dobrou chuť!