dýňovo-ořechová bábovka úvodní

Vláčná dýňová bábovka s ořechy

Dýňová sezóna už je sice u konce, ale mnohým ve sklepě stále leží sklizené dýně, které nenašly své využití. Stejně tak hromady nevyužitých vlašských a lískových jader z letošní sezóny ořechů. Proč toho nevyužít a nespojit tyto dvě úžasné podzimní suroviny v jednoduchý a rychlý recept? Připravte si společně s námi vláčnou dýňovou bábovku s ořechy.

Co potřebujeme: 

  • 250-260 g hladké mouky
  • 1 a 1/2 lžičky kypřicího prášku
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/2 lžičky zázvoru
  • 250 g třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 vejce
  • 240 ml rozpuštěného másla
  • 100 g mletých ořechů
  • 350 g nastrouhané dýně hokaido

Postup přípravy:

Nejprve smícháme hladkou mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu, skořici, zázvor a hřebíček v jedné misce. Ve vedlejší misce vyšleháme vejce s cukrem do hladké pěny. Poté za stálého šlehání k základu přiléváme rozpuštěné máslo. Nakonec do vyšlehané pěny vsypeme naši sypkou směs a vznikne nám hladké těsto.

Dýni si oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Ořechy si nameleme či nasekáme na drobné kousíčky. Oboje vmícháme do těsta a můžeme ho vlít do vymazané a vysypané formy na bábovku. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C cca 45-60 min. Záleží na výkonu trouby a velikosti vaší formy! Necháme bábovku úplně vychladnout a poté vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.

dýňová bábovka



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Štěpánka

Je věčně vytížená studentka, která si ale i přesto najde čas na svoji nejoblíbenější činnost, všemožné experimentování v kuchyni. Po dlouhém boji s nadváhou se začala věnovat zdravému životnímu stylu a v tomto duchu vytváří i své recepty.

Nejnovější příspěvky

Recept na jemný pomerančový koláč

3 recepty na poctivé české polévky jako od maminky

Co to jsou batáty a jak na ně

Naše tipy na perfektní silvestrovské pohoštění

Recept na nejlepší vánočku

Doporučujeme