kuřecí kung pao úvodní

Tip na nedělní oběd: kuřecí kung pao

Máte chuť na dobrou a rychlou asijskou kuchyni? Hledáte nějaký osvědčený recept, který pochopí i naprosto amatér? V tom případě vás jistě nadchne náš tip na vynikající nedělní oběd – křehké kuře v pikantní sladko-kyselé omáčce s křupavou zeleninou a arašídy. To je naše kuřecí kung pao!

Ingredience: 
(na 4 porce) 

  • 500-600 g kuřecích prsou
  • marináda (2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce suchého cherry, 2 lžičky škrobu)
  •  2 lžíce oleje
  • 1 velká červená paprika
  • 1 velká zelená paprika
  • 3 stroužky česneku
  • 5 stonků jarní cibulky
  • 1/3 hrnku loupaných arašídů
  • omáčka (1 lžíce balzamikového octa, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce hoisin omáčky, 1 lžíce sezamového oleje, 1 a 1/2 lžíce cukru, 1 lžíce škrobu, 1/2 lžičky chilli vloček, 1/4 lžičky mletého zázvoru, 1/3 hrnku vody)

Postup přípravy: 

Kuřecí prsa si nakrájíme na středně velké kostičky a smícháme je s naší marinádou připravenou ze sójové omáčky, cherry a škrobu. Necháme je odležet cca 1 hodinu.

Mezitím si nakrájíme papriky na proužky, stejně tak pokrájíme jarní cibulku (zelené i bílé části) a jemně nasekáme česnek. Připravíme si také omáčku – všechny ingredience vypsané výše spolu důkladně promícháme, dokud se cukr a škrob pořádně nerozpustí.

Na rozpálené wok pánvi s olejem si osmažíme nakrájené papriky (stačí asi 5 min). Poté je přendáme do misky a místo nich na pánev dáme opékat namarinované maso. Jakmile je maso uvnitř hotové, přidáme k němu nasekaný česnek, jarní cibulku, arašídy a naše osmažené papriky a ještě minutku společně opékáme. Plamen stáhneme na mírný a k základu můžeme přidat omáčku. Necháme lehce probublat, aby se škrob provařil a můžeme servírovat například s rýží. Dobrou chuť!

kuřecí kung pao

 



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Štěpánka

Je věčně vytížená studentka, která si ale i přesto najde čas na svoji nejoblíbenější činnost, všemožné experimentování v kuchyni. Po dlouhém boji s nadváhou se začala věnovat zdravému životnímu stylu a v tomto duchu vytváří i své recepty.

Nejnovější příspěvky

Večerním rituálem k lepšímu spánku. Jak na to?

Startuje akce měsíce – DOPRAVA ZDARMA se Zásilkovnou!

Recept na kubánské congri s vepřovým masem a banány

Jak správně pečovat o zralou pleť

Tip na nedělní oběd: lososové karbanátky s kaší

Doporučujeme