jablečná buchta úvodní

Recept na dokonalou jablečnou buchtu jako od babičky

Máte chuť na nějaký jednoduchý podzimní dezert, který vám nezabere moc času a bude chutnat celé rodině? V tom případě jste tady správně. Dnes jsme si pro vás totiž připravili recept na vynikající jablečnou buchtu, kterou zvládne i naprostý začátečník, a navíc chutná jako od babičky.

Co potřebujeme: 

  • 2 -3 jablka
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 125 g másla
  • 140 g cukru krystal
  • 3 vejce
  • 225 g hladké mouky
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/3 hrnku mléka

Jak na to: 

Jablka si oloupeme a nakrájíme na plátky, polijeme je citronovou šťávou a necháme odstát. Změklé máslo vyšleháme společně s cukrem. Poté přidáme vejce a ještě chvíli šleháme, dokud nám nevznikne hladká pěna. Následně do základu přesejeme mouku, kypřicí prášek a sůl. Přilijeme mléko a vše smícháme.

Těsto a jablka vrstvíme do vymazané koláčové nebo bábovkové formy. Dáváme si pozor, abychom na dně i navrchu měli vždy vrstvu těsta. To zajistí, že se nám jablka nebudou připalovat.

Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C cca 40-45 minut. Buchtu necháme úplně vychladnout a servírujeme ji posypanou moučkovým cukrem.

jablečná buchta



Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Štěpánka

Je věčně vytížená studentka, která si ale i přesto najde čas na svoji nejoblíbenější činnost, všemožné experimentování v kuchyni. Po dlouhém boji s nadváhou se začala věnovat zdravému životnímu stylu a v tomto duchu vytváří i své recepty.

Nejnovější příspěvky

Večerním rituálem k lepšímu spánku. Jak na to?

Startuje akce měsíce – DOPRAVA ZDARMA se Zásilkovnou!

Recept na kubánské congri s vepřovým masem a banány

Jak správně pečovat o zralou pleť

Tip na nedělní oběd: lososové karbanátky s kaší

Doporučujeme