letní snídaně

Naše tipy na tři lehké letní snídaně

Léto je v plném proudu a přichází nejlepší čas na lehké, svěží snídaně. Připravili jsme si pro vás tipy na 3 vynikající snídaňové recepty, které skvěle nastartují vaše ráno i v parných letních dnech.

Jogurt s ovocem a müsli

Udělejte si z na první pohled nudné kombinace vynikající letní snídani či dezert. Díky kvalitnímu řeckému jogurtu je plný bílkovin a zasytí vás na dlouhou dobu. Přesto je lehký a nemusíte se bát pocitů těžkosti.

Ingredience:
(na 2 skleničky) 

  • 300 g řeckého jogurtu
  • 2 lžíce medu
  • 160 g lesního ovoce (jahod, malin, ostružin či borůvek)
  • 1 kiwi
  • hrst müsli dle chuti

Postup přípravy:

Postačí vám sklenice a všechny ingredience můžete dle své fantazie vrstvit, dokud vám nevznikne krásná a navíc lahodná pochoutka pro malé i velké strávníky. Navrch samozřejmě naaranžujte ovoce, nebo posypejte müsli.

jogurt s ovocem

Letní detoxikační smoothie

Jako tip na energetickou bombu, která zaručeně skvěle nastartuje vaše letní ráno, pro vás máme recept na zelené detoxikační smoothie.

Ingredience:

  • pomeranč
  • banán
  • jablko
  • 40 g listů špenátu
  • ½ hrnku mraženého zeleného hrášku
  • 300 ml vody

Postup přípravy: 

Všechny ingredience spolu rozmixujeme ve výkonném stolním mixéru. Nejtvrdší suroviny doporučujeme dávat na dno mixéru, aby se lépe rozmělnily a nezůstaly vám ve smoothie hrudky.

Pokud by vás zajímaly i další chuťové kombinace do smoothie, nechte se inspirovat naším článkem ZDE.

letní smoothie

Toust s avokádovou pomazánkou a uzeným lososem

Pro milovníky slaných snídaní jsme si připravili recept na vynikající pomazánku z avokáda, kterou doplňuje výrazná chuť uzeného lososa. V kombinaci s křupavým chlebem budete mít dozajista nebe v puse.

Ingredience: 

  • 2 zralá avokáda
  • 1 lžíce pomazánkového másla
  • 1/4 lžičky sušeného česneku
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl a pepř
  • uzený losos

Postup přípravy: 

Avokádo nejprve nakrájíme na kostky a ty poté rozmačkáme vidličkou. Tento základ smícháme s pomazánkovým máslem, citronovou šťávou, česnekem, solí a pepřem. Servírujeme na opečeném chlebu s plátky uzeného lososa.

avokádo losos toust



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Štěpánka

Je věčně vytížená studentka, která si ale i přesto najde čas na svoji nejoblíbenější činnost, všemožné experimentování v kuchyni. Po dlouhém boji s nadváhou se začala věnovat zdravému životnímu stylu a v tomto duchu vytváří i své recepty.

Nejnovější příspěvky

Recept na kubánské congri s vepřovým masem a banány

Jak správně pečovat o zralou pleť

Tip na nedělní oběd: lososové karbanátky s kaší

Recept na jemný pomerančový koláč

3 recepty na poctivé české polévky jako od maminky

Doporučujeme