last minute dárky

Naše tipy na last minute vánoční dárky

Do Vánoc zbývá jen pár dní a vy ještě stále nemáte dárky? Velká výprava do nákupního centra nepřipadá v úvahu a vám dochází nápady, kde sehnat dárky pro celou rodinu? Hlavně žádnou paniku! Máme pro vás totiž tipy na last minute vánoční dárky, které si navíc můžete vyrobit v pohodlí domova.

Instantní kakao do hrnečku

Pokud sháníte originální dárek pro mlsné jazýčky, máme pro vás skvělý tip. Můžete jim totiž připravit vynikající směs kakaa a marshmallows, kterou si mohou ohřát kdykoliv, kdy na ně přijdou chutě.

Ingredience: 
(na 1 porci) 

  • 1/4 hrnku kakaa
  • 2 lžíce cukru
  • 1/4 hrnku čokoládových peciček (nebo nakrájené čokolády)
  • 1/3 lžičky skořice
  • marshmallows

Postup přípravy: 

Do uzavíratelné nádoby nejprve vrstvíme kakao smíchané s cukrem a skořicí. Poté navrch nasypeme nejprve čokoládu a následně marshmallows. Nádobu uzavřeme a přilepíme na ni lísteček s instrukcemi. Směs stačí zalít vařícím mlékem a je hotovo!

domácí kakao

Pokud byste vaši rodinu a přátele chtěli podarovat dalšími pochoutkami, přečtěte si náš článek o originálních jedlých dárcích. 

Peníze

Nejspíš všichni se shodneme na tom, že nejlepším vánočním dárkem jsou peníze. Většinou totiž sami nejlépe víme, jak je investovat a využít. Pokud jste se tedy rozhodli darovat svým blízkým určitý finanční obnos, máme pro vás několik kreativních tipů, jak to udělat originálně a vtipně.

  • peníze místo fotek v albu
  • plné prasátko, které stačí rozbít
  • mince v ozdobené nádobce
  • schované bankovky (například obalené kolem tužek/fix/voskovek v krabičce, v ponožkách či kapsách prádla atd.)
  • sbírka poukazů na nákupy v různých obchodech

prasátko

Domácí fotoalba

Když není čas nechávat si tisknout fotky u profesionála, přijde na řadu domácí tiskárna. Z takto vytisknutých fotek si můžete vytvořit domácí fotoalbum. Stačí je nalepit na tvrdé čtvrtky, po stranách proděravět a svázat stužkou. Doplnit je můžete o vlastní popisky, výstřižky z novin a článků, barevné papíry, stužky, vystřihovánky, sušené listy, větvičky atd.

Uvidíte, že takový dárek od srdce potěší více než profesionální album od fotografa. Navíc do tvorby můžete zapojit i své děti, se kterými jistě vyrobíte krásné vzpomínkové album pro babičku a dědou.

diy fotoalbum

Diy peeling s vůní citrusů

Na našem seznamu samozřejmě nesmí chybět ani kosmetika. Nemusíme pro ni ale chodit do drogerie, stačí sáhnout po ingrediencích, které máme doma. Pokud vás navíc zajímá kvalita kosmetiky, kterou používáte, jistě už jste někdy přemýšleli nad tím, kde sehnat co nejšetrnější tělové přípravky bez přidané chemie. Odpověď leží přímo před vámi – vlastnoručně dělaná kosmetika. V tomto případě si připravíme šetrný domácí peeling ze 3 ingrediencí.

Ingredience: 

  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1/2 hrnku kokosového oleje
  • 10 kapek vonné esence (citrus)
  • doplňky (citronová a pomerančová kůra, sušený rozmarýn nebo levandule atd.)

Postup přípravy: 

Třtinový cukr smícháme s olejem pokojové teploty, přidáme vonnou esenci a vměstnáme do připravené nádobky, kterou ozdobíme vánoční dekorací.

peeling citrus



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Štěpánka

Je věčně vytížená studentka, která si ale i přesto najde čas na svoji nejoblíbenější činnost, všemožné experimentování v kuchyni. Po dlouhém boji s nadváhou se začala věnovat zdravému životnímu stylu a v tomto duchu vytváří i své recepty.

Nejnovější příspěvky

Recept na kubánské congri s vepřovým masem a banány

Jak správně pečovat o zralou pleť

Tip na nedělní oběd: lososové karbanátky s kaší

Recept na jemný pomerančový koláč

3 recepty na poctivé české polévky jako od maminky

Doporučujeme