spaghetti carbonara 2

Tip na nedělní oběd: spaghetti carbonara

Trápí vás, co rychlého a jednoduchého připravit na nedělní rodinný oběd? Vyzkoušejte náš recept na tradiční italské těstoviny carbonara. Uvidíte, že i z tak malého množství surovin můžete vykouzlit dokonalý pokrm, který si zamiluje celá rodina.

Co potřebujeme: 
(na 4 porce) 

  • 400 g špaget
  • 200 g vepřového guanciale (nebo slaniny)
  • 4 vejce
  • 100 g nastrouhaného sýra Pecorino Romano (nebo parmezánu)
  • sůl a pepř

Jak na to: 

V osolené vodě si uvaříme špagety, dokud nejsou al dente (tedy na skus). V hlubší pánvi si mezitím osmažíme na kostičky či proužky nakrájené guanciale. Ve vedlejší misce si smícháme nastrouhaný sýr a vejce, až nám vznikne hladká žlutá pasta.

Těstoviny přidáme rovnou z vody k opečenému guanciale. Trochu z této vody, která nám zbyla po vaření těstovin, přidáme také do pánve a v neposlední řadě do tohoto základu vmícháme připravenou pastu ze sýra a vajec.

Dále už nevaříme, aby se nám vejce nepřevařila. Omáčka musí zůstat tekutá a hladká! Dochutíme solí a pepřem a můžeme servírovat. Dobrou chuť!

 

Spaghetti carbonara



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Štěpánka

Je věčně vytížená studentka, která si ale i přesto najde čas na svoji nejoblíbenější činnost, všemožné experimentování v kuchyni. Po dlouhém boji s nadváhou se začala věnovat zdravému životnímu stylu a v tomto duchu vytváří i své recepty.

Nejnovější příspěvky

Recept na skořicové šneky s jablky

Vynikající italské gnocchi třikrát jinak

Last minute letní drinky

Zpátky do školy: inspirace na skvělé svačinky

4 recepty na osvěžující ledovou kávu

Doporučujeme