jak na kruhy pod očima

Jak se účinně zbavit kruhů pod očima

Trápí vás věčně oteklé oční okolí, černé skvrny, podráždění či přibývající vrásky? Vyzkoušeli jste už všechny možné přípravky, které slibovaly zázračný lék na tyto problémy a stále nic? Nepropadejte úzkostem a vyzkoušejte naše tipy na kvalitní péči o vaše oční okolí.

Nejčastější příčiny tmavých kruhů pod očima: 

  • nedostatek spánku
  • dehydratace
  • příliš dlouhý či častý pobyt na slunci (bez používání ochranného faktoru)
  • genetika
  • anémie (chudokrevnost)

Klíčem pro správnou oční rutinu je znát, které aktivní látky nejvíce pomáhají, a jak je společně kombinovat. Dnes si společně ukážeme, které přípravky patří do každé správné oční péče.

Vitamín C

Pokud ještě nepoužíváte séra na pleť s vitamínem C, děláte velkou chybu. Ať už vás trápí černé kruhy pod očima z jakéhokoliv důvodu, rozhodně byste měli vyzkoušet zázračné účinky vitamínu C. Ten je totiž známý pro svoji schopnost rozjasnit pleť. Podporuje také tvorbu kolagenu a pomáhá zmírnit otoky kolem očí. Používat ho můžete ve formě tekutého séra nebo jako oční krém. Populární jsou i masky pod oči, které jsou běžně k dostání v drogériích a parfumeriích.

maska pod oči 2

Kyselina hyaluronová

S tímto názvem jste se už možná setkali. Kyselina hyaluronová je totiž nedílnou součástí každé efektivní péče o pleť. Dokáže hluboce hydratovat suchou a unavenou pokožku náchylnou k podráždění. Základem pro zdravou pleť je totiž dostatečná hydratace, která pomáhá v boji proti suchosti, citlivosti, ale také akné. Pokud vás tedy trápí vysušené okolí očí a přibývající vrásky, rozhodně byste měli vyzkoušet séra či krémy s obsahem kyseliny hyaluronové.

maska pod oči

Kofein

Ano, čtete správně. Kofein je skvělou účinnou látkou, kterou můžete zařadit do své každodenní péče o oční okolí. Nemyslíme tím samozřejmě, abyste navýšili svůj denní příjem kávy, nebo si snad dávali mletá kávová zrna pod oči. V boji proti unaveným očím vám nejlépe pomohou krémy s obsahem kofeinu. Ty působí protizánětlivě, pomáhají proti otokům, začervenání a tmavým kruhům.

krém pod oči

Spánek

Nejde sice o žádnou účinnou látku, ale i tak je asi největším pomocníkem ke zdravě vypadající pleti. Dostatek spánku a pravidelný denní režim vám ušetří peníze za všechny drahé krémy a séra. V kombinaci s dostatečným příjmem vody a vyváženou stravou vydá za všechny výše vypsané látky. I tak ale doporučujeme vytvořit si udržitelnou rutinu v péči o pleť a starat se o ni tak, abyste předešli předčasnému stárnutí a unavenému vzhledu.

spánek krásy



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Štěpánka

Je věčně vytížená studentka, která si ale i přesto najde čas na svoji nejoblíbenější činnost, všemožné experimentování v kuchyni. Po dlouhém boji s nadváhou se začala věnovat zdravému životnímu stylu a v tomto duchu vytváří i své recepty.

Nejnovější příspěvky

Recept na kubánské congri s vepřovým masem a banány

Jak správně pečovat o zralou pleť

Tip na nedělní oběd: lososové karbanátky s kaší

Recept na jemný pomerančový koláč

3 recepty na poctivé české polévky jako od maminky

Doporučujeme