Už máte dost mastných a tučných nedělních obědů, po kterých je vám akorát těžko a celý den byste se jen váleli v posteli? Vyzkoušejte něco nového! Připravili jsme si pro vás recept na vynikající květák v pomerančovo-sójové omáčce, který vás jistě nadchne a pochutná si celá vaše rodina. Navíc po něm budete mít dost energie na podzimní procházku nebo jiné aktivity s dětmi.
Pokud nejste zrovna fanoušci květáku, nemusíte zoufat! V kombinaci s touto lahodnou omáčkou nemáte šanci poznat, že se jedná o vařený květák. A pokud by vás nepřesvědčilo ani toto, květák můžete zaměnit například za kuřecí či krůtí prsa.
Co potřebujeme:
- 1/2 hlavy velkého květáku
- bramborový škrob (na obalování)
- 5 lžic sójové omáčky
- 3 lžíce šťávy z pomeranče
- 1/4 hrnku vody
- 1 lžíce rýžového octa
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky medu
- olej na smažení
Jak na to:
Květák si nakrájíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do změknutí. Poté ho necháme vychladnout a studený obalíme v bramborovém škrobu. Připravíme si šťávu ze sójové omáčky, pomerančové šťávy, vody, octa, prolisovaného česneku a medu.
Obalený květák osmažíme na oleji dokřupava a poté ho na pánvi zalijeme omáčkou a necháme lehce probublat. Servírujeme s rýží nebo namáčíme jako kuřecí křidýlka do omáčky.
Tento a další recepty najdete v našem článku o skvělých receptech z květáku, které musíte vyzkoušet!