podzimní těstoviny

3 jednoduché recepty na podzimní těstoviny

Tlačí vás čas a potřebujete rychle vymyslet nějaký sytý oběd pro celou rodinu? Vyzkoušejte naše recepty na jednoduché podzimní těstoviny, které si zamilují malí i velcí strávníci. Příprava vám zabere půl hodiny a zvládnou ji i kuchaři začátečníci.

Zapečené těstoviny s žampiony a brokolicí

Ingredience: 

  • 400 g těstovin
  • 1 menší cibule
  • 200 g nasekané brokolice
  • 100 g nakrájených žampionů
  • 2 vejce
  • 200 g smetany na vaření
  • 100 g nastrouhaného sýra
  • sůl, pepř, petrželka, tymián

Postup přípravy:

Nejprve si uvaříme těstoviny v osolené vodě. Na posledních pět minut vaření přidáme k těstovinám jemně pokrájenou brokolici, aby změkla. Mezitím si nakrájíme cibuli najemno a žampiony na plátky. Cibuli osmažíme na troše másla do zesklovatění a následně k ní přidáme žampiony a necháme je změknout.

Těstoviny, brokolici a žampiony na cibulce smícháme a přendáme do vymazané zapékací formy. Ve vedlejší misce vyšleháme vejce a smetanu a směs osolíme, opepříme a přidáme čerstvou nebo sušenou petrželku a tymián. Těstovinový základ touto vaječnou směsí zalijeme a následně navrch nasypeme nastrouhaný sýr.

Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C cca 25-30 min a můžeme hned servírovat. Dobrou chuť!

těstoviny s brokolicí

Krémové těstoviny s dýňovou omáčkou

Ingredience: 

  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 6 stroužků česneku
  • 1 stonek čerstvého rozmarýnu (1/2 – 1 lžička sušeného rozmarýnu)
  • 1 stonek čerstvého tymiánu (1/2 – 1 lžička sušeného tymiánu)
  • 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 2 hrnky dýňového pyré
  • 3 hrnky zeleninového vývaru
  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • špetka pepře a chilli
  • 250 g těstovin
  • nastrouhaný parmezán

Postup přípravy: 

Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli a česnek dozlatova a poté přidáme bylinky – rozmarýn a tymián. Necháme je rozvonět a následně základ zasypeme moukou. Tak nám vznikne jíška, do které přidáme kokosové mléko, připravené dýňové pyré a zeleninový vývar. Dobře promícháme.

Směs ochutíme solí, pepřem a chilli a když je cibulka změklá, směs rozmixujeme v hladkou omáčku, do které vsypeme 250 g neuvařených těstovin.

Necháme vše cca 20 – 30 min probublávat na mírném plameni, dokud nejsou těstoviny al dente. Nakonec můžeme přidat nastrouhaný parmezán.

těstoviny s dýňovou omáčkou

Houbové těstoviny se sušenými rajčaty a špenátem

Ingredience: 

  • 250 g těstovin
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 šalotka
  • 100-150 g čerstvých hub
  • 3 stroužky česneku
  • hrst čerstvého špenátu
  • hrst sušených rajčat
  • 1 balení mini mozarelek
  • sůl, pepř, rozmarýn, petrželka

Postup přípravy: 

Těstoviny si uvaříme v osolené vodě do změknutí. Mezitím si na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibulku, dokud není sklovatá. Poté k ní přidáme pokrájené čerstvé houby a necháme je změknout. Následně je osolíme a přidáme prolisovaný česnek. Společně s houbami necháme lehce změknout i špenát. Jakmile je základ hotový, přidáme uvařené těstoviny, sušená rajčata a mozarelky. Dokořeníme pepřem, rozmarýnem, petrželkou a solí dle chuti. Můžeme zakápnout trochou olivového oleje.

houbové těstoviny



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Štěpánka

Je věčně vytížená studentka, která si ale i přesto najde čas na svoji nejoblíbenější činnost, všemožné experimentování v kuchyni. Po dlouhém boji s nadváhou se začala věnovat zdravému životnímu stylu a v tomto duchu vytváří i své recepty.

Nejnovější příspěvky

Pohodlné nákupy s Klarnou!

Večerním rituálem k lepšímu spánku. Jak na to?

Startuje akce měsíce – DOPRAVA ZDARMA se Zásilkovnou!

Recept na kubánské congri s vepřovým masem a banány

Jak správně pečovat o zralou pleť

Doporučujeme