Máte chuť na nějaký jednoduchý podzimní dezert, který vám nezabere moc času a bude chutnat celé rodině? V tom případě jste tady správně. Dnes jsme si pro vás totiž připravili recept na vynikající jablečnou buchtu, kterou zvládne i naprostý začátečník, a navíc chutná jako od babičky.
Co potřebujeme:
- 2 -3 jablka
- 1 lžíce citronové šťávy
- 125 g másla
- 140 g cukru krystal
- 3 vejce
- 225 g hladké mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku
- 1/2 lžičky soli
- 1/3 hrnku mléka
Jak na to:
Jablka si oloupeme a nakrájíme na plátky, polijeme je citronovou šťávou a necháme odstát. Změklé máslo vyšleháme společně s cukrem. Poté přidáme vejce a ještě chvíli šleháme, dokud nám nevznikne hladká pěna. Následně do základu přesejeme mouku, kypřicí prášek a sůl. Přilijeme mléko a vše smícháme.
Těsto a jablka vrstvíme do vymazané koláčové nebo bábovkové formy. Dáváme si pozor, abychom na dně i navrchu měli vždy vrstvu těsta. To zajistí, že se nám jablka nebudou připalovat.
Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C cca 40-45 minut. Buchtu necháme úplně vychladnout a servírujeme ji posypanou moučkovým cukrem.
Super