silvestrovské pohoštění

Naše tipy na perfektní silvestrovské pohoštění

Vánoce jsou za námi, ale sezóna bujarých oslav ještě zdaleka nekončí. Před námi je totiž stále ještě silvestrovský večer a oslavy příchodu nového roku. Ať už trávíte svátky v úzkém rodinném kruhu, nebo si užíváte velkolepé party s přáteli či kolegy, jistě oceníte pár tipů na skvělé silvestrovské pohoštění, kterým jistě oslníte vaše hosty.

„Domácí“ česnekové bagetky

Pokud sháníte super jednoduchý a rychlý recept na pohoštění, které potěší na každé oslavě, vyzkoušejte si připravit tyto výborné česnekové bagetky. Jen pozor na česnekový dech!

Ingredience: 

  • 1 střední palička česneku
  • 1 celé máslo
  • sůl, pepř, tymián
  • strouhaný parmezán
  • 6 světlých baget

Postup přípravy: 

Česnek si důkladně oloupeme a nasekáme ho na velmi drobné kostičky. Můžeme ho také prolisovat. Následně ho smícháme se změklým máslem, solí, pepřem, nasekaným čerstvým tymiánem a jemně nastrouhaným parmezánem.

Hotovou směs můžeme mazat na nakrájené světlé bagetky. Následně je necháme zapéct v troubě předehřáté na 180 °C, dokud nejsou zlaté a křupavé.

česnekové bagety

Obložené prkénko neboli charcuterie board

Toto sváteční pohoštění se jistě bude zamlouvat těm, kteří rádi experimentují s různými chutěmi, texturami a barvami a mají styl pro eleganci a detail. Kouzlem tohoto předkrmu je totiž perfektní aranžování jednotlivých pochutin na dřevěné nebo kamenné prkénko do různých tvarů. Kombinace sýrů, uzenin, ovoce, zeleniny, ořechů a pečiva ve spojení s vaší fantazií a aranžerským umem naprosto učaruje vašim hostům a pozvedne sváteční den na další úroveň.

charcuterie board

Špenátové taštičky s nivou

Příprava těchto taštiček není nijak složitá, ale zabere vám trochu více času než ostatní recepty. Můžete si být ale jisti, že výsledek bude stát za to!

Ingredience: 

  • 1 balení listového špenátu (může být i mražený)
  • 1 střední cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 1 nastrouhaná niva
  • 1 balení ricotty
  • olej na smažení
  • vajíčko na pomašlování
  • sezamová semínka na posypání
  • sůl, pepř
  • 2-3 listová těsta

Postup přípravy: 

Jemně nakrájenou cibuli, jarní cibulku a česnek si zlehka osmažíme na pánvi s trochou oleje. Poté, co zesklovatí, přidáme špenát a chvíli dusíme. Následně do základu vmícháme ricottu, osolíme a opepříme a přidáme nastrouhanou nivu. Směs hned stáhneme z plamene.

Listové těsto si rozválíme a nakrájíme na čtverečky (mohou být cca 7 na 7 cm). Jednotlivé čtverečky plníme naší připravenou špenátovou směsí a balíme do taštiček spojením protilehlých rohů čtverečků. Následně pečeme pomazané vajíčkem a posypané sezamovými semínky v troubě předehřáté na 180 °C cca 15 min.

špenátové taštičky

Sýrové fondue

Fondue (čtěte „fondy“) je národní švýcarský pokrm, který se perfektně hodí pro každou sváteční hostinu. Jedná se o roztopený sýr, do kterého namáčíte kousky pečiva, zeleniny a ovoce. Příprava fondue je nejen extrémně jednoduchá, ale společným hodováním skvěle zabavíte všechny své hosty.

Nádoby na přípravu fondue můžete zakoupit i na našem eshopu a oslnit tak své hosty skutečným zážitkem z jídla!

sýrové fondue



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Štěpánka

Je věčně vytížená studentka, která si ale i přesto najde čas na svoji nejoblíbenější činnost, všemožné experimentování v kuchyni. Po dlouhém boji s nadváhou se začala věnovat zdravému životnímu stylu a v tomto duchu vytváří i své recepty.

Nejnovější příspěvky

Pohodlné nákupy s Klarnou!

Večerním rituálem k lepšímu spánku. Jak na to?

Startuje akce měsíce – DOPRAVA ZDARMA se Zásilkovnou!

Recept na kubánské congri s vepřovým masem a banány

Jak správně pečovat o zralou pleť

Doporučujeme