Vánoce jsou za námi, ale sezóna bujarých oslav ještě zdaleka nekončí. Před námi je totiž stále ještě silvestrovský večer a oslavy příchodu nového roku. Ať už trávíte svátky v úzkém rodinném kruhu, nebo si užíváte velkolepé party s přáteli či kolegy, jistě oceníte pár tipů na skvělé silvestrovské pohoštění, kterým jistě oslníte vaše hosty.
„Domácí“ česnekové bagetky
Pokud sháníte super jednoduchý a rychlý recept na pohoštění, které potěší na každé oslavě, vyzkoušejte si připravit tyto výborné česnekové bagetky. Jen pozor na česnekový dech!
Ingredience:
- 1 střední palička česneku
- 1 celé máslo
- sůl, pepř, tymián
- strouhaný parmezán
- 6 světlých baget
Postup přípravy:
Česnek si důkladně oloupeme a nasekáme ho na velmi drobné kostičky. Můžeme ho také prolisovat. Následně ho smícháme se změklým máslem, solí, pepřem, nasekaným čerstvým tymiánem a jemně nastrouhaným parmezánem.
Hotovou směs můžeme mazat na nakrájené světlé bagetky. Následně je necháme zapéct v troubě předehřáté na 180 °C, dokud nejsou zlaté a křupavé.
Obložené prkénko neboli charcuterie board
Toto sváteční pohoštění se jistě bude zamlouvat těm, kteří rádi experimentují s různými chutěmi, texturami a barvami a mají styl pro eleganci a detail. Kouzlem tohoto předkrmu je totiž perfektní aranžování jednotlivých pochutin na dřevěné nebo kamenné prkénko do různých tvarů. Kombinace sýrů, uzenin, ovoce, zeleniny, ořechů a pečiva ve spojení s vaší fantazií a aranžerským umem naprosto učaruje vašim hostům a pozvedne sváteční den na další úroveň.
Špenátové taštičky s nivou
Příprava těchto taštiček není nijak složitá, ale zabere vám trochu více času než ostatní recepty. Můžete si být ale jisti, že výsledek bude stát za to!
Ingredience:
- 1 balení listového špenátu (může být i mražený)
- 1 střední cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 stonky jarní cibulky
- 1 nastrouhaná niva
- 1 balení ricotty
- olej na smažení
- vajíčko na pomašlování
- sezamová semínka na posypání
- sůl, pepř
- 2-3 listová těsta
Postup přípravy:
Jemně nakrájenou cibuli, jarní cibulku a česnek si zlehka osmažíme na pánvi s trochou oleje. Poté, co zesklovatí, přidáme špenát a chvíli dusíme. Následně do základu vmícháme ricottu, osolíme a opepříme a přidáme nastrouhanou nivu. Směs hned stáhneme z plamene.
Listové těsto si rozválíme a nakrájíme na čtverečky (mohou být cca 7 na 7 cm). Jednotlivé čtverečky plníme naší připravenou špenátovou směsí a balíme do taštiček spojením protilehlých rohů čtverečků. Následně pečeme pomazané vajíčkem a posypané sezamovými semínky v troubě předehřáté na 180 °C cca 15 min.
Sýrové fondue
Fondue (čtěte „fondy“) je národní švýcarský pokrm, který se perfektně hodí pro každou sváteční hostinu. Jedná se o roztopený sýr, do kterého namáčíte kousky pečiva, zeleniny a ovoce. Příprava fondue je nejen extrémně jednoduchá, ale společným hodováním skvěle zabavíte všechny své hosty.
Nádoby na přípravu fondue můžete zakoupit i na našem eshopu a oslnit tak své hosty skutečným zážitkem z jídla!