zimní snídaně

Mrazivá rána? Zažeňte je hřejivou snídaní!

Vstávání z vyhřáté postele je v období zimy obzvlášť kruté. Především během rán, která vás vítají námrazou na oknech a studenou podlahou. Ještě hledáte způsob, jak skoncovat s ranním drkotáním zuby? Naše vyladěné hřejivé snídaně vám pomůžou překonat každodenní nepříjemné vylézání zpod peřiny.

Recepty potěší spěchající maminky, které potřebují svoje malé spáče vytáhnout z postele. Ale i dětičky, kterým se bude hned vstávat o něco příjemněji.

Kakaová ovesná kaše s banánem a ořechy

Ingredience: 
(na 2 porce)

  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 2 hrnky mléka
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžičky kakaa
  • 1 banán
  • vlašské ořechy
  • chia semínka

Postup přípravy: 

Na mírném plameni si uvaříme ovesnou kaši z mléka a vloček do požadované konzistence. Odstavíme ji z plamene a osladíme medem. Horké vločky zdobíme kakaem, plátky banánu, chia semínky a vlašskými ořechy.

Pokud jste ovesným vločkám ještě nepřišli na chuť, je na čase vyzkoušet je v různých lahodných kombinacích, které vás jistě nadchnou! Náš článek o tomto zdravém zázraku najdete ZDE.

ovesná kaše s kakaem

Snídaňové waffle

Ingredience:
(pro 1 velkého jedlíka)

  • 1 banán
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžíce arašídového másla
  • 1 hrnek mléka

Postup přípravy: 

Veškeré ingredience dejte do mixéru a mixujte, dokud nevznikne hladké tekuté těsto. To poté pečte ve vašem vaflovači, dokud nejsou na povrchu křupavé a uvnitř měkké a nadýchané. Zdobíme oblíbeným ovocem, sirupem nebo jogurtem.

waffle

Domácí bagel s míchanými vejci

Ingredience na bagely:
(na 4 porce) 

  • 160 ml teplé vody
  • 1 balení sušeného droždí
  • 250 g celozrnné mouky
  • 3 špetky soli
  • 30 g libovolných mletých semínek
  • 2 lžíce javorového sirupu

Postup přípravy bagelů: 

Kvásek nechte vzejít z teplé vody a droždí (bude to trvat asi 10 minut). Mezitím si připravte v míse mouku, jemná semínka a 3 špetky soli. Vzešlý kvásek smíchejte s moučnou směsí a vypracujte pěkné pevné těsto, které ve tvaru bochánku nechte kynout 60 minut na teplém místě. Vykynuté těsto si rozdělte na 4 části a ty vytvarujte do koulí, do kterých prstem vyvrtejte větší díru. Bagely nechte asi 3 minuty vařit ve vroucí vodě, ve které jste rozpustili javorový sirup. Poté je krátce okapejte, ozdobte semínky a na plechu nechte péct v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.

Ingredience na náplň:
(pro 2 jedlíky)

  • 4 vejce
  • 1/4 hrnku mléka
  • slanina
  • oblíbený salát a jiná zelenina

Dále stačí připravit míchaná vejce podle vaší chuti a servírovat v na půl rozkrojeném bagelu.

bagel s míchanými vejci



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Štěpánka

Je věčně vytížená studentka, která si ale i přesto najde čas na svoji nejoblíbenější činnost, všemožné experimentování v kuchyni. Po dlouhém boji s nadváhou se začala věnovat zdravému životnímu stylu a v tomto duchu vytváří i své recepty.

Nejnovější příspěvky

Pesticidy – jak se jim vyhnout nebo se jich zbavit

Cuketová sezóna je tady – kam s ní, když už přerůstá přes hlavu

Španělská Sangría: osvěžení nejen pro letní siestu

Letní dny dopravy zdarma se Zásilkovnou

Jak na domácí zmrzlinu – levně a zdravě

Doporučujeme