Vstávání z vyhřáté postele je v období zimy obzvlášť kruté. Především během rán, která vás vítají námrazou na oknech a studenou podlahou. Ještě hledáte způsob, jak skoncovat s ranním drkotáním zuby? Naše vyladěné hřejivé snídaně vám pomůžou překonat každodenní nepříjemné vylézání zpod peřiny.
Recepty potěší spěchající maminky, které potřebují svoje malé spáče vytáhnout z postele. Ale i dětičky, kterým se bude hned vstávat o něco příjemněji.
Kakaová ovesná kaše s banánem a ořechy
Ingredience:
(na 2 porce)
- 1 hrnek ovesných vloček
- 2 hrnky mléka
- 1 lžíce medu
- 2 lžičky kakaa
- 1 banán
- vlašské ořechy
- chia semínka
Postup přípravy:
Na mírném plameni si uvaříme ovesnou kaši z mléka a vloček do požadované konzistence. Odstavíme ji z plamene a osladíme medem. Horké vločky zdobíme kakaem, plátky banánu, chia semínky a vlašskými ořechy.
Pokud jste ovesným vločkám ještě nepřišli na chuť, je na čase vyzkoušet je v různých lahodných kombinacích, které vás jistě nadchnou! Náš článek o tomto zdravém zázraku najdete ZDE.
Snídaňové waffle
Ingredience:
(pro 1 velkého jedlíka)
- 1 banán
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 2 lžičky kypřicího prášku
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1/4 lžičky soli
- 1 lžíce arašídového másla
- 1 hrnek mléka
Postup přípravy:
Veškeré ingredience dejte do mixéru a mixujte, dokud nevznikne hladké tekuté těsto. To poté pečte ve vašem vaflovači, dokud nejsou na povrchu křupavé a uvnitř měkké a nadýchané. Zdobíme oblíbeným ovocem, sirupem nebo jogurtem.
Domácí bagel s míchanými vejci
Ingredience na bagely:
(na 4 porce)
- 160 ml teplé vody
- 1 balení sušeného droždí
- 250 g celozrnné mouky
- 3 špetky soli
- 30 g libovolných mletých semínek
- 2 lžíce javorového sirupu
Postup přípravy bagelů:
Kvásek nechte vzejít z teplé vody a droždí (bude to trvat asi 10 minut). Mezitím si připravte v míse mouku, jemná semínka a 3 špetky soli. Vzešlý kvásek smíchejte s moučnou směsí a vypracujte pěkné pevné těsto, které ve tvaru bochánku nechte kynout 60 minut na teplém místě. Vykynuté těsto si rozdělte na 4 části a ty vytvarujte do koulí, do kterých prstem vyvrtejte větší díru. Bagely nechte asi 3 minuty vařit ve vroucí vodě, ve které jste rozpustili javorový sirup. Poté je krátce okapejte, ozdobte semínky a na plechu nechte péct v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.
Ingredience na náplň:
(pro 2 jedlíky)
- 4 vejce
- 1/4 hrnku mléka
- slanina
- oblíbený salát a jiná zelenina
Dále stačí připravit míchaná vejce podle vaší chuti a servírovat v na půl rozkrojeném bagelu.