svařák úvodní

Jak na dokonalé svařené víno

Zima už se pomalu vkrádá i do naší kuchyně, kde už začíná být cítit vůně koření a citrusů. Obě tyto vůně jsou typické nejen pro zimní období jako takové, ale také pro nápoj, na který se celý rok těšíme. Je to tak! Období svařeného vína je tady! Pokud tedy začínáte pokukovat po dobrém receptu, tady jste správně. My jsme si totiž pro vás připravili osvědčený recept na dokonalé svařené víno jako od šéfkuchaře!

Co budeme potřebovat: 

  • 1 l červeného vína
  • 1 lžíce semínek kardamomu
  • 5 kusů hřebíčku
  • 3 celé anýzy
  • 1 celá skořice
  • 1 stéblo citronové trávy
  • kůra z 1 pomeranče
  • 1 celý pomeranč
  • zázvor ve velikosti palce
  • 1 lžíce hnědého cukru

Jak na to: 

Červené víno začneme ohřívat v kastrůlku. Mezitím si připravíme všechna koření (kardamom, anýz, hřebíček, rozpůlenou celou skořici a pokrájenou citronovou kůru) a dáme je do sáčku na koření. Ten vložíme do červeného vína.

Následně přidáme oloupanou kůru z 1 pomeranče, který následně nakrájíme na plátky a také ho přidáme do vína. Zázvor si oloupeme a nakrájíme na menší kousky a společně se lžící hnědého cukru ho přidáme k ostatním ingrediencím.

Zahříváme, dokud není svařák hezky teplý a voňavý. Dobrou chuť!

Naše rada: Víno v kastrůlku v žádném případě nevaříme, jinak z něj vyprchá alkohol!

svařené víno



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Štěpánka

Je věčně vytížená studentka, která si ale i přesto najde čas na svoji nejoblíbenější činnost, všemožné experimentování v kuchyni. Po dlouhém boji s nadváhou se začala věnovat zdravému životnímu stylu a v tomto duchu vytváří i své recepty.

Nejnovější příspěvky

Recept na kubánské congri s vepřovým masem a banány

Jak správně pečovat o zralou pleť

Tip na nedělní oběd: lososové karbanátky s kaší

Recept na jemný pomerančový koláč

3 recepty na poctivé české polévky jako od maminky

Doporučujeme