Zima už se pomalu vkrádá i do naší kuchyně, kde už začíná být cítit vůně koření a citrusů. Obě tyto vůně jsou typické nejen pro zimní období jako takové, ale také pro nápoj, na který se celý rok těšíme. Je to tak! Období svařeného vína je tady! Pokud tedy začínáte pokukovat po dobrém receptu, tady jste správně. My jsme si totiž pro vás připravili osvědčený recept na dokonalé svařené víno jako od šéfkuchaře!
Co budeme potřebovat:
- 1 l červeného vína
- 1 lžíce semínek kardamomu
- 5 kusů hřebíčku
- 3 celé anýzy
- 1 celá skořice
- 1 stéblo citronové trávy
- kůra z 1 pomeranče
- 1 celý pomeranč
- zázvor ve velikosti palce
- 1 lžíce hnědého cukru
Jak na to:
Červené víno začneme ohřívat v kastrůlku. Mezitím si připravíme všechna koření (kardamom, anýz, hřebíček, rozpůlenou celou skořici a pokrájenou citronovou kůru) a dáme je do sáčku na koření. Ten vložíme do červeného vína.
Následně přidáme oloupanou kůru z 1 pomeranče, který následně nakrájíme na plátky a také ho přidáme do vína. Zázvor si oloupeme a nakrájíme na menší kousky a společně se lžící hnědého cukru ho přidáme k ostatním ingrediencím.
Zahříváme, dokud není svařák hezky teplý a voňavý. Dobrou chuť!
Naše rada: Víno v kastrůlku v žádném případě nevaříme, jinak z něj vyprchá alkohol!