ovesné kaše "přes noc"

3 rychlé recepty na ovesnou kaši „přes noc“

Ovesná kaše je skvělá výživná snídaně, která vám ráno dodá energii na celý den. Navíc po ní zůstanete dlouho sytí a nezačne vás hned honit mlsná. Ne všichni ale máme ráno čas, abychom si uvařili kaši z čerstvých vloček. Zároveň se nám ale nechce sáhnout po hotovce z pytlíku.

Proto jsme si pro vás dnes připravili 3 recepty na super rychlé ovesné kaše „přes noc“, které si zamiluje celá rodina. Připravené jsou za pár minut a ráno je jen vytáhnete s lednice a můžete vyrazit do práce a děti do školy.

Chcete se dozvědět víc o kouzlu ovesných vloček a přiučit se, jak je zakomponovat do vašeho každodenního jídelníčku? Navštivte také náš článek ZDE.

Podzimní ovesná kaše s jablky a skořicí

Ingredience: 
(na 2 porce) 

  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 2 lžíce chia semínek
  • 1 lžíce mletých lněných semínek
  • 1 hrnek mléka
  • 2 lžíce řeckého jogurtu
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžička skořice
  • 1 jablko
  • špetka mletého hřebíčku
  • hrstka nasekaných vlašských ořechů

Postup přípravy:

V misce smícháme vločky, chia a lněná semínka, skořici a hřebíček. Do této sypké směsi vlijeme mléko, javorový sirup a řecký jogurt. Promíchanou kaši navrstvíme do dvou uzavíratelných skleniček, které následně necháme přes noc v lednici.

Druhý den ráno navrch přidáme na kostky nakrájené jablko a nasekané ořechy.

podzimní kaše

Proteinová fitness kaše s mandlemi

Ingredience:
(na 1 porci) 

  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 1 hrnek mandlového mléka
  • lžíce sladidla (např. čekankový sirup)
  • 1 odměrka vanilkového proteinu
  • mražené lesní ovoce (rybíz, borůvky, ostružiny)
  • mandle (celé i nasekané)

Postup přípravy: 

Ovesné vločky smícháme s mlékem a sladidlem a do připraveného základu pečlivě vmícháme vanilkový protein. Tuto směs si následně nachystáme do uzavíratelné sklenice.

Ráno můžeme navrch přidat lesní ovoce a nakrájené i celé mandle.

proteinová kaše

Tropická ovesná kaše s nektarinkou a malinami

Ingredience: 
(na 2 porce) 

  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 2 hrnky mléka
  • 4 lžíce řeckého jogurtu
  • 2 – 3 lžíce sladidla (např. čekankový sirup)
  • hrst malin
  • nektarinka
  • máta (dle chuti)

Postup přípravy: 

Smícháme si mléko, řecký jogurt a sladidlo a tuto směs vlijeme do připravených ovesných vloček. Přidáme několik malin a 1/2 nektarinky, kterou jsme si nakrájeli na kostky. Hotovou kaši navrstvíme do dvou uzavíratelných sklenic.

Ráno navrch přidáme na plátky nakrájenou zbylou 1/2 nektarinky a několik malin. Můžeme dozdobit mátou.

tropická kaše



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Štěpánka

Je věčně vytížená studentka, která si ale i přesto najde čas na svoji nejoblíbenější činnost, všemožné experimentování v kuchyni. Po dlouhém boji s nadváhou se začala věnovat zdravému životnímu stylu a v tomto duchu vytváří i své recepty.

Nejnovější příspěvky

Pohodlné nákupy s Klarnou!

Večerním rituálem k lepšímu spánku. Jak na to?

Startuje akce měsíce – DOPRAVA ZDARMA se Zásilkovnou!

Recept na kubánské congri s vepřovým masem a banány

Jak správně pečovat o zralou pleť

Doporučujeme