štrúdly

Podzimní štrúdl třikrát jinak

Podzim je v plném proudu a s ním i období našeho oblíbeného moučníku – štrúdlu. Ačkoliv ho každý připravujeme trochu jinak, každá jeho verze je lahodným zpříjemněním chladných podzimních dní. Pokud ještě nemáte svůj oblíbený recept, nebo například hledáte novou inspiraci, jak ozvláštnit starou klasiku, máme pro vás 3 skvělé recepty, které můžete vyzkoušet.

Tradiční jablečný štrúdl jako od babičky

Ingredience: 

  • 1 listové těsto
  • 2 jablka
  • strouhanka
  • 1/2 balení vanilkového pudinku v prášku
  • skořice
  • cukr krystal
  • vlašské ořechy
  • rozinky

Postup přípravy: 

Jablka si nejprve oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Následně je posypeme skořicí, cukrem a pudinkem v prášku.  Listové těsto si rozválíme a posypeme ho strouhankou. Následně přidáme nakrájená jablka, nasekané vlašské ořechy a rozinky. Štrúdl zabalíme a přendáme ho na pečicí papír. Pečeme v předehřáté troubě, dokud není krásně zlatý cca 20-30 min.

tradiční štrúdl

Vynikající ořechový štrúdl s jablky

Ingredience: 

  • 1 listové těsto
  • 2-3 jablka
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • skořice
  • 2/3 hrnku nasekaných ořechů (mandlí, vlašských a lískových ořechů)

Postup přípravy: 

Listové těsto si rozválíme a nastrouháme na něj jablka na hrubém struhadle. Základ zasypeme vanilkovým a krystalovým cukrem a skořicí. Nakonec přidáme nasekané ořechy, které rovnoměrně rozprostřeme na těsto. Štrúdl zabalíme a přendáme ho na pečicí papír. Pečeme v předehřáté troubě, dokud není krásně zlatý cca 20-30 min.

ořechový štrúdl

Luxusní višňový závin

Ingredience: 

  • 1 listové těsto
  • 700 g mražených vypeckovaných višní
  • 1-2 lžíce škrobu
  • 150 g cukru krupice
  • 1 lžička rumu

Postup přípravy: 

Vypeckované višně necháme rozmrazit, vymačkáme z nich vodu a poté je smícháme se škrobem, cukrem a trochou rumu. Necháme chvíli odstát a mezitím si vyválíme těsto. Třešně poklademe na rozválený plát a opatrně zarolujeme. Připravený štrúdl přendáme na pečicí papír a pečeme v troubě, dokud není krásně zlatý cca 30-40 min.

višňový závin



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Štěpánka

Je věčně vytížená studentka, která si ale i přesto najde čas na svoji nejoblíbenější činnost, všemožné experimentování v kuchyni. Po dlouhém boji s nadváhou se začala věnovat zdravému životnímu stylu a v tomto duchu vytváří i své recepty.

Nejnovější příspěvky

Pohodlné nákupy s Klarnou!

Večerním rituálem k lepšímu spánku. Jak na to?

Startuje akce měsíce – DOPRAVA ZDARMA se Zásilkovnou!

Recept na kubánské congri s vepřovým masem a banány

Jak správně pečovat o zralou pleť

Doporučujeme