Trápí vás, co rychlého a jednoduchého připravit na nedělní rodinný oběd? Vyzkoušejte náš recept na tradiční italské těstoviny carbonara. Uvidíte, že i z tak malého množství surovin můžete vykouzlit dokonalý pokrm, který si zamiluje celá rodina.
Co potřebujeme:
(na 4 porce)
- 400 g špaget
- 200 g vepřového guanciale (nebo slaniny)
- 4 vejce
- 100 g nastrouhaného sýra Pecorino Romano (nebo parmezánu)
- sůl a pepř
Jak na to:
V osolené vodě si uvaříme špagety, dokud nejsou al dente (tedy na skus). V hlubší pánvi si mezitím osmažíme na kostičky či proužky nakrájené guanciale. Ve vedlejší misce si smícháme nastrouhaný sýr a vejce, až nám vznikne hladká žlutá pasta.
Těstoviny přidáme rovnou z vody k opečenému guanciale. Trochu z této vody, která nám zbyla po vaření těstovin, přidáme také do pánve a v neposlední řadě do tohoto základu vmícháme připravenou pastu ze sýra a vajec.
Dále už nevaříme, aby se nám vejce nepřevařila. Omáčka musí zůstat tekutá a hladká! Dochutíme solí a pepřem a můžeme servírovat. Dobrou chuť!