Příchod podzimu je jako stvořený k přípravě hustých omáček a polévek, které nás pěkně zahřejí a naše bříško po nich bude spokojené. Už jsme vám dali několik tipů na podzimní polévky, ale žádný recept na hlavní chod, který se perfektně hodí do chladného deštivého počasí. Dnes to proto napravíme a představíme vám náš recept na dokonalé mexické fazole!
Co potřebujeme:
- 400 g bílých fazolí
- 400 g brambor
- 250 g mletého masa
- 1 velkou cibuli
- 2 rajčata
- 6 stroužků česneku
- kousek zázvoru ve velikosti palce
- 2 chilli papričky
- svazek čerstvého koriandru
- 1 lžičku kmínu
- 1/2 lžičky sladké papriky
- 1 lžička garam masaly (nebo kari)
- olej
- 1 l vody
- sůl a pepř
Jak na to:
Fazole si přes noc namočíme do vody. Druhý den vodu scedíme a jsou připravené na vaření. Oloupeme si a nakrájíme na kostky brambory. Rozmixujeme si cibuli, česnek a zázvor. Taktéž rozmixujeme dvě rajčata, která dáme do vedlejší misky.
Na rozehřátém oleji necháme nejprve lehce rozvonět kmín, ke kterému následně přidáme nakrájené chilli papričky a pastu z cibule, česneku a zázvoru. Základ smažíme, dokud nám pěkně neztmavne. Poté přidáme koření, necháme ho lehce rozvonět a následně do směsi dáme mleté maso, které opékáme cca 5 min.
Do základu opatrně vlijeme rozmixovaná rajčata a následně naše přes noc namočené fazole a nakrájený brambor. Osolíme, opepříme a promícháme. Poté podlijeme směs vodou a vaříme do změknutí.
Do hotových fazolí přidáme nakrájený koriandr a servírujeme s čerstvým chlebem. Dobrou chuť!