Ovesná kaše je skvělá výživná snídaně, která vám ráno dodá energii na celý den. Navíc po ní zůstanete dlouho sytí a nezačne vás hned honit mlsná. Ne všichni ale máme ráno čas, abychom si uvařili kaši z čerstvých vloček. Zároveň se nám ale nechce sáhnout po hotovce z pytlíku.
Proto jsme si pro vás dnes připravili 3 recepty na super rychlé ovesné kaše „přes noc“, které si zamiluje celá rodina. Připravené jsou za pár minut a ráno je jen vytáhnete s lednice a můžete vyrazit do práce a děti do školy.
Chcete se dozvědět víc o kouzlu ovesných vloček a přiučit se, jak je zakomponovat do vašeho každodenního jídelníčku? Navštivte také náš článek ZDE.
Podzimní ovesná kaše s jablky a skořicí
Ingredience:
(na 2 porce)
- 1 hrnek ovesných vloček
- 2 lžíce chia semínek
- 1 lžíce mletých lněných semínek
- 1 hrnek mléka
- 2 lžíce řeckého jogurtu
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1 lžička skořice
- 1 jablko
- špetka mletého hřebíčku
- hrstka nasekaných vlašských ořechů
Postup přípravy:
V misce smícháme vločky, chia a lněná semínka, skořici a hřebíček. Do této sypké směsi vlijeme mléko, javorový sirup a řecký jogurt. Promíchanou kaši navrstvíme do dvou uzavíratelných skleniček, které následně necháme přes noc v lednici.
Druhý den ráno navrch přidáme na kostky nakrájené jablko a nasekané ořechy.
Proteinová fitness kaše s mandlemi
Ingredience:
(na 1 porci)
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 1 hrnek mandlového mléka
- lžíce sladidla (např. čekankový sirup)
- 1 odměrka vanilkového proteinu
- mražené lesní ovoce (rybíz, borůvky, ostružiny)
- mandle (celé i nasekané)
Postup přípravy:
Ovesné vločky smícháme s mlékem a sladidlem a do připraveného základu pečlivě vmícháme vanilkový protein. Tuto směs si následně nachystáme do uzavíratelné sklenice.
Ráno můžeme navrch přidat lesní ovoce a nakrájené i celé mandle.
Tropická ovesná kaše s nektarinkou a malinami
Ingredience:
(na 2 porce)
- 1 hrnek ovesných vloček
- 2 hrnky mléka
- 4 lžíce řeckého jogurtu
- 2 – 3 lžíce sladidla (např. čekankový sirup)
- hrst malin
- nektarinka
- máta (dle chuti)
Postup přípravy:
Smícháme si mléko, řecký jogurt a sladidlo a tuto směs vlijeme do připravených ovesných vloček. Přidáme několik malin a 1/2 nektarinky, kterou jsme si nakrájeli na kostky. Hotovou kaši navrstvíme do dvou uzavíratelných sklenic.
Ráno navrch přidáme na plátky nakrájenou zbylou 1/2 nektarinky a několik malin. Můžeme dozdobit mátou.