Už vám dochází nápady, co vařit a hledáte inspiraci na jednoduchá a rychlá jídla? Chcete potěšit rodinu či návštěvu něčím novým, zajímavým, ale hlavně lahodným? Nenechte se přemlouvat a vyzkoušejte náš recept na vynikající lososové karbanátky s bramborovou kaší.
Co potřebujeme:
- 500-550 g čerstvého lososa
- 1 střední cibule
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1/2 hrnku majonézy
- 1/4 hrnku strouhanky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce kapar (můžete vynechat)
- 1 lžička dijonské hořčice
- pepř, sůl, koření na ryby
- mouka na obalování
- olej na smažení
Jak na to:
Lososa, cibuli a řapíkatý celer si v mlýnku na maso (nebo ve výkonném mixéru) nameleme na tvarovatelnou hmotu. Tu smícháme s majonézou, strouhankou, prolisovaným česnekem, dijonskou hořčicí, kořením, solí a pepřem. Z hmoty vytvarujeme karbanátky, které následně necháme v lednici na chvíli odležet, abychom je mohli obalit.
Můžete je obalovat v trojobalu, ale my doporučujeme poválet karbanátky v mouce a dát je smažit na pánev do vroucího oleje. Smažíme, dokud nejsou z obou stran pěkně křupavé a uvnitř již nejsou syrové.
Podáváme s bramborovou kaší a vaší oblíbenou nakládanou zeleninou, například s řepou.