pomerančový koláč úvodní

Recept na jemný pomerančový koláč

Během zimních měsíců se vám jistě doma nahromadily zásoby pomerančů a dalších citrusů. Už si nevíte rady, co s nimi? Neváhejte a vyzkoušejte náš recept na vláčný pomerančový koláč, na kterém si vaše rodina či hosté rozhodně pochutnají!

Co potřebujeme: 

  • 160 g hladké mouky
  • 160 g oleje
  • 110 g cukru krystal
  • 4 střední vejce
  • 3 lžičky kypřicího prášku
  • 1 lžička kvalitního vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 pomeranč

Jak na to: 

V míse vyšleháme vejce s cukrem do jemné pěny. Následně do tohoto základu přidáme vanilkový extrakt a olej a zlehka smícháme. Do tekutých surovin poté vmícháme nastrouhanou kůru z 1 pomeranče, přesátou mouku, kypřicí prášek a sůl. Opět zlehka zamícháme, dokud nám nevznikne jemné těsto.

Na dno vymazané a cukrem vysypané dortové formy si naskládáme plátky z jednoho pomeranče. Kůru můžete okrájet, ale pokud vám nevadí lehká hořkost, není to třeba. Do formy následně vlijeme těsto a náš koláč pečeme v troubě předehřáté na 170°C cca 35 min podle výkonu trouby. Před servírováním nechte vychladnout. Dobrou chuť!

pomerančový koláč



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Štěpánka

Je věčně vytížená studentka, která si ale i přesto najde čas na svoji nejoblíbenější činnost, všemožné experimentování v kuchyni. Po dlouhém boji s nadváhou se začala věnovat zdravému životnímu stylu a v tomto duchu vytváří i své recepty.

Nejnovější příspěvky

Recept na kubánské congri s vepřovým masem a banány

Jak správně pečovat o zralou pleť

Tip na nedělní oběd: lososové karbanátky s kaší

Recept na jemný pomerančový koláč

3 recepty na poctivé české polévky jako od maminky

Doporučujeme