cukeťáky úvodní

Tip na nedělní oběd: dokonalé cukeťáky

Ačkoliv se už sezóna cuket chýlí ke konci, stále je čas zužitkovat zásoby, co se nám stihly nahromadit ve sklepě či ve spižírně. Proto jsme si pro vás také připravili tip na skvělý oběd, který si připravíte za pár minut! Nechte se inspirovat naším receptem na vynikající cuketové placičky, neboli cukeťáky.

Příprava této odlehčené verze bramboráků vám nebude trvat déle než 15 min a ocení ji i ti nejnáročnější strávníci. Cukeťáky můžete namáčet do omáček, nebo si je užít jen tak samotné.

Co potřebujeme: 

  • 3 – 4 malé cukety
  • lžičku soli
  • 2 vejce
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1/4 hrnku nastrouhaného sýra
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1 lžičku majoránky
  • pepř

Jak na to: 

Nastrouhanou cuketu osolíme 1 lžičkou soli. Poté z ní vymačkáme veškerou vodu. Do nastrouhané cukety přidáme vejce, strouhanku, sýr, česnek, majoránku a pepř.

Hotové těsto smažíme na oleji, dokud nejsou placky hezky křupavé a zevnitř propečené. Poté je osušíme na papírové utěrce, abychom je zbavili přebytečného oleje. Dobrou chuť!

cukeťáky



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Štěpánka

Je věčně vytížená studentka, která si ale i přesto najde čas na svoji nejoblíbenější činnost, všemožné experimentování v kuchyni. Po dlouhém boji s nadváhou se začala věnovat zdravému životnímu stylu a v tomto duchu vytváří i své recepty.

Nejnovější příspěvky

Tip na nedělní oběd: spaghetti carbonara

Jak se účinně zbavit kruhů pod očima

„Opilé“ horké čokolády pro dokonalé zimní zahřátí

Jak si (ne)tradičně užít Silvestr

Naše tipy na last minute vánoční dárky

Doporučujeme