dýňové těstoviny úvodní

Recept na těstoviny s dýňovou omáčkou

Jelikož nám opět dýňová sezóna klepe na dveře, je nejvyšší čas vymyslet, jak v kuchyni tuto plodinu zužitkovat. Dýně patří k velmi variabilním surovinám. Lze ji totiž použít ve slané i sladké kuchyni a její příprava je velmi nenáročná. Dýní navíc existuje mnoho druhů, tudíž najdete na internetu stovky zajímavých receptů.

I u nás najdete souhrnný článek, kde se můžete inspirovat ozkoušenými dýňovými recepty, které potěší i kuchaře začátečníky.

Dnes jsme si pro vás ale připravili velmi jednoduchý recept, který si zvládnete připravit v jednom hrnci už za 30 minut. Tyto lahodné těstoviny s krémovou dýňovou omáčkou vám jistě vykouzlí úsměv na tváři a stanou se oblíbeným receptem letošního podzimu.

Co budeme potřebovat: 

  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 6 stroužků česneku
  • 1 stonek čerstvého rozmarýnu (1/2 – 1 lžička sušeného rozmarýnu)
  • 1 stonek čerstvého tymiánu (1/2 – 1 lžička sušeného tymiánu)
  • 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1 plechovka kokosového mléka light
  • 2 hrnky dýňového pyré
  • 3 hrnky zeleninového vývaru
  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • špetka pepře a chilli
  • 250 g těstovin
  • strouhaný parmezán

Jak na to: 

Nejprve si uvaříme nakrájenou dýni hokaido a rozmixujeme ji na hladké pyré.

Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli a česnek dozlatova a poté přidáme bylinky – rozmarýn a tymián. Necháme je rozvonět a následně základ zasypeme moukou. Tak nám vznikne jíška, do které přidáme kokosové mléko, připravené dýňové pyré a zeleninový vývar. Dobře promícháme.

Směs ochutíme solí, pepřem a chilli a když je cibulka změklá, směs rozmixujeme v hladkou omáčku, do které vsypeme 250 g neuvařených těstovin.

Necháme vše cca 20 – 30 min probublávat na mírném plameni, dokud nejsou těstoviny al dente. Poté přidáme parmezán.

dýňové těstoviny



Komentáře

  1. Dýní máme na zahradě úplnou hromadu, už nevíme co s tím tak hledám méně známé recepty co jsme ještě nezkoušeli. Dýni s těstoviny jsme ještě nezkoušeli 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Štěpánka

Je věčně vytížená studentka, která si ale i přesto najde čas na svoji nejoblíbenější činnost, všemožné experimentování v kuchyni. Po dlouhém boji s nadváhou se začala věnovat zdravému životnímu stylu a v tomto duchu vytváří i své recepty.

Nejnovější příspěvky

Recept na kubánské congri s vepřovým masem a banány

Jak správně pečovat o zralou pleť

Tip na nedělní oběd: lososové karbanátky s kaší

Recept na jemný pomerančový koláč

3 recepty na poctivé české polévky jako od maminky

Doporučujeme