ovesná kaše úvodní

Jak na dokonalou ovesnou kaši třikrát jinak

Zdá se vám ovesná kaše nudná? Nikdy jste si k ní nenašli cestu? V tom případě nevíte, o co přicházíte. Ovesné vločky jsou totiž obecně považovány za jednu z nutričně nejhodnotnějších ingrediencí každé zdravé snídaně. Obsahují velké množství vlákniny, a navíc vás zasytí na dlouhou dobu. Po ránu také pěkně zahřejí v bříšku a bude se vám lépe vstávat do školy nebo do práce.

O dalších úžasných účincích ovsa na vás organismus si můžete přečíst v našem článku s lahodnými recepty z ovesných vloček.

My se teď společně podíváme na 3 skvělé snídaně, které nejsou nudné a budou chutnat celé vaší rodině!

Zapečená ovesná kaše

Ingredience: 
(3-4 porce) 

  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 1 a 3/4 hrnku mléka
  • 1/3 lžičky kypřicího prášku
  • 1 lžička skořice
  • 2 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • 1 hrnek borůvek
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžička chia semínek
  • 1/2 hrnku pekanových ořechů

Postup přípravy:

V míse smícháme nejprve mokré ingredience, tedy mléko, vejce, olej a med. Do této směsi přidáme ovesné vločky, kypřicí prášek, skořici a chia semínka. Hotové těsto přendáme na vymazaný pekáček. Navrch nasypeme borůvky a nasekané pekanové ořechy.

Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C cca 45 min, dokud není těsto shora zlatavé a nemá křupavou krustu. Servírujeme například s jogurtem nebo sirupem.

zapečená kaše

Arašídová ovesná kaše s jablky a oříšky

Ingredience: 
(1 porce) 

  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 1 hrnek mléka
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce arašídového másla
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 jablko
  • 1/4 hrnku vlašských ořechů

Postup přípravy: 

Na plotýnce si rozehřejeme mléko, ke kterému přidáme ovesné vločky a vaříme cca 5 min, dokud nám nevznikne hustá kaše. Tu stáhneme z plamene a osladíme ji medem. Do kaše také vmícháme lžíci arašídového másla a skořici.

Hotový základ ozdobíme nakrájeným jablkem a nasekanými vlašskými ořechy. Kaši můžeme ještě pokapat medem a trochou arašídového másla

ovesná kaše jablko

Ovesný chia pudink s lesním ovocem

Ingredience: 
(1 porce) 

  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 3-4 lžíce chia semínek
  • 2 lžíce medu/javorového sirupu
  • 1 a 1/2 hrnku rostlinného mléka (např. kokosové)
  • 1/2 hrnku mraženého lesního ovoce

Postup přípravy: 

Chia pudink si připravíme smícháním ovesných vloček, chia semínek, sladidla a mléka. Poté ho přendáme do uzavíratelné nádoby a necháme ho do rána ztuhnout. Servírujeme ho studený s lesním ovocem navrchu.

ovesný chia pudink



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Štěpánka

Je věčně vytížená studentka, která si ale i přesto najde čas na svoji nejoblíbenější činnost, všemožné experimentování v kuchyni. Po dlouhém boji s nadváhou se začala věnovat zdravému životnímu stylu a v tomto duchu vytváří i své recepty.

Nejnovější příspěvky

Startuje Black Friday maraton na 4home.cz!

Podzimní týden dopravy zdarma se Zásilkovnou!

Pohodlné nákupy s Klarnou!

Večerním rituálem k lepšímu spánku. Jak na to?

Startuje akce měsíce – DOPRAVA ZDARMA se Zásilkovnou!

Doporučujeme