Jak na autentické kubánské batido

Všichni jistě moc dobře známe pojem smoothie. Nápoj většinou z rozmixovaného ovoce, mléka, semínek atd. Můžete si ho připravit jako plnohodnotnou snídani, která zasytí a dodá vám energii na celý den, ale také jako letní osvěžení pro horké odpoledne.

Právě pro tuto příležitost se skvěle hodí kubánské batido, letní ovocný nápoj s mlékem, který se podává jako sladká tečka. Vychlazené, na ledu či s kousky ovoce… batido je skvělou pochoutkou pro malé i velké mlsouny.

Mangové batido

Ingredience: 

  • 2 manga
  • 200-250 ml mléka
  • 3 lžíce kondenzovaného mléka
  • špetka soli
  • 1 lžička kvalitního vanilkového extraktu
  • led (množství dle chuti)

Postup přípravy: 

Mango si nakrájíme na menší kostky, které následně přendáme do výkonného mixéru. Přilijeme obyčejné i kondenzované mléko, přidáme špetku soli a vanilkový extrakt. Mixujeme, dokud nám nevznikne hladká krémová konzistence. Hotové batido servírujeme na ledu.

batido mango

Jahodové batido

Ingredience: 

  • 1 a 1/2 hrnku nakrájených jahod
  • 1/3 hrnku kondenzovaného mléka
  • špetka soli
  • led (množství dle chuti)

Postup přípravy: 

Jahody si jemně pokrájíme a přendáme je do výkonného mixéru. Přidáme kondenzované mléko a špetku soli. Mixujeme, dokud nám nevznikne hladká krémová konzistence. Pokud je nápoj moc hustý, můžeme přidat trochu mléka. Hotové batido servírujeme na ledu.

batido jahoda

Banánové batido

Ingredience: 

  • 2 banány
  • 3 hrnky mléka
  • 3 lžíce kondenzovaného mléka
  • špetka soli
  • špetka skořice (dle chuti)
  • led (množství dle chuti)

Postup přípravy: 

Banány přendáme do výkonného mixéru. Následně přilijeme obyčejné i kondenzované mléko a přidáme špetku soli. Můžete přidat i špetku skořice (ta do původního receptu nepatří, ale krásně se ke zbytku ingrediencí hodí). Mixujeme, dokud nám nevznikne hladká krémová konzistence. Hotové batido servírujeme na ledu.

batido banán



Komentáře

    1. Dobrý den,
      na první pohled se může zdát, že jde o obyčejný koktejl, ale slibujeme, že jde o lásku na první ochutnání. Snad mu dáte šanci. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Štěpánka

Je věčně vytížená studentka, která si ale i přesto najde čas na svoji nejoblíbenější činnost, všemožné experimentování v kuchyni. Po dlouhém boji s nadváhou se začala věnovat zdravému životnímu stylu a v tomto duchu vytváří i své recepty.

Nejnovější příspěvky

Recept na kubánské congri s vepřovým masem a banány

Jak správně pečovat o zralou pleť

Tip na nedělní oběd: lososové karbanátky s kaší

Recept na jemný pomerančový koláč

3 recepty na poctivé české polévky jako od maminky

Doporučujeme