výroba podzimního věnce

Domácí tvoření – nápady na originální podzimní věnec

Listí na stromech už se krásně barví do pestré palety podzimních barev, z každého kouta na nás pomrkávají dýně a počasí láká na šálek lahodného svařáku. Podzim je tu, a tak je načase doladit i podzimní výzdobu. Samozřejmě dnes není problém koupit si hotové podzimní dekorace v obchodě. Ale už jste vyzkoušeli, jakou radost přinese výroba (nejen) podzimní výzdoby doma? Například tvorba podzimního věnce není vůbec složitá, a navíc přinese příjemně strávené chvíle s celou rodinou.

Nejdříve si připravte základ, ze kterého vykouzlíte ten svůj jedinečný a originální věnec. Nejlepší je jednoduchý proutěný věneček, který vypadá krásně sám o sobě, takže ho stačí jen zlehka dozdobit. Navíc ho seženete v různých barvách. Samozřejmě dobře poslouží i klasický polystyrenový nebo slaměný korpus, počítejte však s tím, že zdobení pak dá trochu víc práce.

Náš tip! Nezbytným pomocníkem pro každé domácí tvoření je tavná pistole.

přírodní podzimní věnec

Využijte dary přírody

Není nic jednoduššího než si materiál na podzimní věnec nasbírat na procházce přírodou. Vyrazte o víkendu do lesa nebo třeba jen tak městem a koukejte, co by vašemu věnečku nejvíce slušelo. Zaručený úspěch budou mít barevné podzimní listy, kaštany, žaludy, větvička šípku nebo třeba šišky. Doplnit je můžete například sušenými květinami nebo větvičkou jehličnanu. Skvěle bude vypadat i kousek chvojí z tújky z vaší zahrady.

Věnec, který vydrží

Pokud byste raději vytvořili věneček, který vám poslouží více sezón, koukněte po umělých květinách, větvičkách a přízdobách. Látkové lístky a plastové bobule jsou o něco trvanlivější než materiál nasbíraný v přírodě, takže si takový věnec můžete na konci podzimu uložit a využijete ho zase napřesrok.

Náš tip! Podzimní věnce vypadají skvěle doplněné jutovou stuhou nebo provázkem.

výroba podzimního věnce

Buďte kreativní

Pokud jste tvořivé duše, můžete výrobu věnce posunout ještě o úroveň výš. Vyrábějte z toho, co máte doma. Postačí třeba čtvrtka nějaké ty barvičky. Při malování se s vámi dostatečně vyřádí i děti. Papírový věneček sice nepověsíte na dveře ven, ale bude vám krásně zdobit interiér.

Nemáte proutěný základ nebo jiný korpus? Vyrobte si jednoduchý věneček z drátku nebo kartonu! Stačí silnější drát nebo z kartonu vystřihnutý kruh, který obalíte jutovým provázkem a připevníte na něj pár drobných podzimních doplňků – a rázem máte decentní podzimní dekoraci.

papírový podzimní věnec



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *