Ačkoliv se už sezóna cuket chýlí ke konci, stále je čas zužitkovat zásoby, co se nám stihly nahromadit ve sklepě či ve spižírně. Proto jsme si pro vás také připravili tip na skvělý oběd, který si připravíte za pár minut! Nechte se inspirovat naším receptem na vynikající cuketové placičky, neboli cukeťáky.
Příprava této odlehčené verze bramboráků vám nebude trvat déle než 15 min a ocení ji i ti nejnáročnější strávníci. Cukeťáky můžete namáčet do omáček, nebo si je užít jen tak samotné.
Co potřebujeme:
- 3 – 4 malé cukety
- lžičku soli
- 2 vejce
- 1 hrnek strouhanky
- 1/4 hrnku nastrouhaného sýra
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1 lžičku majoránky
- pepř
Jak na to:
Nastrouhanou cuketu osolíme 1 lžičkou soli. Poté z ní vymačkáme veškerou vodu. Do nastrouhané cukety přidáme vejce, strouhanku, sýr, česnek, majoránku a pepř.
Hotové těsto smažíme na oleji, dokud nejsou placky hezky křupavé a zevnitř propečené. Poté je osušíme na papírové utěrce, abychom je zbavili přebytečného oleje. Dobrou chuť!