Pokud už teď přemýšlíte, jaké vydatné jídlo budete na nadcházející víkendový oběd vařit, máme pro vás tip na skvělý recept. Jestli navíc rádi experimentujete a objevujete nezvyklé kombinace chutí, určitě se do naše fazolového chilli naprosto zamilujete.
Hromada bílkovin, vlákniny a zdravých tuků, to všechno ve vynikající směsi vůní a chutí, ze které budou vaši strávníci paf. Pojďme se podívat, co budete potřebovat a jak si takovou lahůdku připravit u vás doma!
Ingredience:
- 3 menší cibule
- 1 plechovka červených fazolí
- 1 plechovka kukuřice
- 1 tekutý rajčatový protlak (500 ml)
- 1 balení mletého masa
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička kari
- 1 lžička skořice
- 3 lžičky červené papriky
- sůl a pepř
- 1 větší kostička hořké čokolády
- chilli (vločky)
Postup přípravy:
Na velké a hluboké pánvi necháme na olivovém oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.
Postupně k ní přimícháme koření. Tato směs se nesmí připálit, takže podléváme olejem či vodou, dokud se všechny složky pořádně nepromísí.
Následně přidáme mleté maso, pořádně ho se zbytkem směsi promícháme a opět průběžně podléváme, aby se nám nespálilo.
Když je mleté pěkně opečené, přidáme rajčatový protlak, plechovku fazolí a kukuřici. Vše řádně smícháme a přidáme vodu tak, aby byla celá směs řidší.
Přikryjeme poklicí a necháme na mírném ohni vařit, dokud nám směs nezhoustne. Nezapomeneme občasně promíchávat.
Když je směs krásně hustá a voňavá, přidáme 1 větší kostičku hořké čokolády, která se nám hned rozpustí.
Servírujeme s chlebem nebo rýží.