glamour styl bydlení

Bydlení v glamour stylu – okázalé, luxusní a smyslné

Luxus a lesk zlaté éry Hollywoodu v moderním pojetí. Okázalost a grandióznost se snoubí se vzdušností interiéru a na první pohled pohladí duši každého požitkáře. Možná si řeknete, že glamour styl není nic pro vás, možná vás ale příjemně překvapí. Pojďme se tedy podívat na to, čím si tento styl získává srdce bytových designérů.

Co je glamour?

Opulentí? Ano. Požitkářský? Rozhodně. Přeplácaný? Ani náhodou. Ačkoliv si glamour styl zakládá na luxusních doplňcích, správným a citlivým doladěním získáte téměř minimalistický interiér, který však nepůsobí stroze a bude hýčkat vaši duši.

Pokud se rozhodnete dodat svému domovu trochu toho luxusu, můžete to vzít z gruntu včetně nábytku, nebo dodat glamour akcenty do jednoduše zařízeného moderního interiéru A nemusíte se bát ani netradičních kombinací – glamour si například skvěle rozumí i s industriálním stylem.

Vzory, barvy a materiály

Při volbě barevných kombinací se můžete vydat dvěma směry. Prostorný a vzdušný interiér v tlumených barvách si libuje především v bílé, béžové, šedé nebo tlumených odstínech růžové. Na druhé straně luxusního a tajemného nádechu docílíte tlumenými odstíny tmavších barev – vínová, tmavě modrá, lahvově zelená, purpurová. Vyhněte se však přehnanému kombinování barev – interiér by měl vždy být doladěný v jednoduché barevné kombinaci.

glamour - sametové polštářky

Z materiálů jednoznačně vévodí samet, umělé kožešiny, hedvábí a další luxusní látky v kombinaci s kovem – nejlépe ve zlaté, měděné nebo bronzové. Ale jakýkoliv kovový a nejlépe lesklý povrch dodá tu správnou atmosféru. Jedinečným akcentem jsou také kamenné povrchy – zejména mramor je velmi oblíbeným prvkem.

Pokud jde o vzory, zde vládne skutečný minimalismus. Nejlépe v glamour interiéru působí jednoduché vzory v art deco stylu nebo geometrické vzory, a to nejen na drobných doplňcích, ale třeba také jako tapeta. Pokud zrovna geometrickým vzorům neholdujete, oblíbené jsou i zvířecí motivy, které dodají trochu exotiky.

Nábytek a doplňky

Třpyt, kov, zrcadla, plyšový nábytek a luxusní textilie. Všechny tyto detaily jsou tou správnou esencí glamour stylu. Z nábytku stojí jistě za zmínku sametové prošívané pohovky a křesla, které dodají doslova královský nádech celému interiéru. Přidejte k nim například minimalistický stolek nebo poličku s kovovými akcenty, svítidla se zlatým leskem nebo třeba opulentní křišťálový lustr a budete bydlet jako skutečná hollywoodská hvězda.

Z doplňků se zaměřte na sametové a chlupaté polštářky, deky z umělé kožešiny. Jednoduchý interiér s minimem vzorů můžete doplnit i výraznějším vintage kobercem v orientálním stylu. Zdi ozdobí nejlépe obrazy s minimalistickými motivy a abstraktním uměním nebo třeba zrcadlo v kovovém rámu. Glamour klade důraz i na detaily, takže nechybí kovové svícny, vázy s jedoduchými liniemi nebo minimalistické fotorámečky.

glamour interiér



Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *