Pokud jste také milovníci křupavých a nadýchaných falafelů ze stánku s kebabem, určitě vás potěší, že si je můžete připravit za pár korun i u vás doma. Potřebujete k tomu pouze 6 základních ingrediencí. Navíc je tento recept extrémně jednoduchý, takže ho zvládne i začátečník.
Co potřebujeme:
- 1 hrnek přes noc namočené cizrny
- 1/2 cibule
- 1 hrnek koriandru či petrželky
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce cizrnové mouky
- 1/2 lžičky jedlé sody
- ochucovadla: sůl, pepř, kmín
- olej na smažení
Jak na to:
Přes noc namočenou cizrnu si společně s jemně nasekanou cibulí, čerstvým koriandrem, prolisovaným česnekem a kořením rozmixujeme ve stolním mixéru. Poté do směsi zamixujeme jedlou sodu a cizrnovou mouku.
Z hotového těsta tvoříme středně velké kuličky, které můžeme smažit na oleji, ve fritéze či péct v troubě, dokud nejsou zlaté. Dokonalý falafel by měl být z vnějšku krásně křupavý a uvnitř jemný a nadýchaný.