podzimní nápoje

Trendy podzimní nápoje

Jistě jste již tento trend zaznamenali. S příchodem podzimní sezóny se v nabídce kaváren a restaurací objevují nové a zajímavé pochutiny inspirované vůněmi podzimu. Tomuto období dominuje především koření jako skořice, hřebíček a muškátový oříšek.

Jelikož se ale takové časté mlsání rychle projeví na stavu vaší peněženky a každodenní návštěvu kaváren si jen málokdo z nás může dovolit, máme pro vás řešení. Připravili jsme si pro vás recepty na 3 podzimní nápoje, které teď frčí.

Dýňové latté 

Ingredience:
(2 porce)

  • 1 ½ hrnku plnotučného mléka (můžete použít i kokosové nebo mandlové)
  • ½ hrnku vody
  • 2 lžíce domácího dýňového pyré
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ¼ lžičky mletého zázvoru
  • špetka mletého muškátového oříšku, mletého hřebíčku a mletého kardamomu
  • 4 lžičky javorového sirupu (může být i jiné sladidlo)
  • 2 šálky espressa
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • můžete dozdobit šlehačkou a skořicí

Postup přípravy:

Nejdříve si připravte poctivé domácí dýňové pyré. Dýni rozpulte a zbavte ji semínek, oloupejte nakrájejte na větší kusy, jen zlehka osolte. Rozložte kousky dýně na plech na pečicí papír a pečte v troubě do změknutí. Upečenou dýni nechte trochu zchladnout, poté ji rozmixujte ve stolním mixéru na hladké pyré.

Připravte si espresso. Do rendlíku dejte mléko, vodu, dýňové pyré, všechno koření a javorový sirup. Zlehka zahřejte (nevařte). Metličkou vyšlehejte do hladka, aby se ingredience řádně propojily. Odstavte z plotny, přidejte espresso a vanilkový extrakt a opět důkladně promíchejte. Dochuťte dle preferencí svých chuťových buněk, rozdělte do kávových sklenic a můžete podávat.

dýňové latté

Jablečno – zázvorový punč se skořicí

Ingredience: 

  • 1 a 1/3 hrnku čerstvé citronové šťávy
  • 1/2 hrnku cukru krystal
  • 2 a 1/4 hrnku brandy
  • 2/3 hrnku Grand Marnier (pomerančový likér)
  • 1 a 3/4 hrnku jablečného cideru
  • 2/3 hrnku zázvorového piva
  • 1 celá skořice
  • plátky jablka na ozdobu

Postup přípravy: 

Veškeré ingredience smíchejte v hrnci a nechte projít varem, dokud se neuvolní skořicová vůně a cukr není rozpuštěný. Poté stáhněte z plamene a nechte úplně vychladnout. Servírujte s ledem a nakrájeným jablkem.

Tento i další recepty na podzimní punče najdete v našem článku ZDE.

jablečno - zázvorový punč se skořicí

Horká čokoláda s chilli pro mlsné jazýčky

Ingredience: 
(na 2 – 3 porce) 

  • 600 ml polotučného mléka
  • 200 g hořké čokolády
  • špetka chilli
  • pomerančová kůra
  • 1 celá skořice

Postup přípravy: 

Mléko rozehřejeme společně s celou skořicí a pomerančovou kůrou v kastrolu. Jakmile se začne vařit, přidáme do něj čokoládu. Čekáme, než se úplně rozpustí, a potom směs okořeníme špetkou chilli.

čokoláda

 



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Štěpánka

Je věčně vytížená studentka, která si ale i přesto najde čas na svoji nejoblíbenější činnost, všemožné experimentování v kuchyni. Po dlouhém boji s nadváhou se začala věnovat zdravému životnímu stylu a v tomto duchu vytváří i své recepty.

Nejnovější příspěvky

Startuje Black Friday maraton na 4home.cz!

Podzimní týden dopravy zdarma se Zásilkovnou!

Pohodlné nákupy s Klarnou!

Večerním rituálem k lepšímu spánku. Jak na to?

Startuje akce měsíce – DOPRAVA ZDARMA se Zásilkovnou!

Doporučujeme