Spánek

Večerním rituálem k lepšímu spánku. Jak na to?

Kvalitní a dostatečně dlouhý spánek je klíčem k produktivitě, soustředěnosti i dobré náladě v následujícím dnu. Jakými činnostmi se můžete naladit na bezstarostné usínání a vytvořit si tak osobní večerní rituál?

Proč byste měli mít svůj večerní rituál?

Určitě znáte to, když se za celý den nahromaděné pocity a stres promítnou do vaší večerní nálady. Nedokážete myslet na nic jiného než na to, co se stalo během dne, a nakonec máte problém usnout. Způsob, jak se ode dne odpoutat a ukončit den s úsměvem na rtech, je právě váš osobní večerní rituál. Kromě toho vám pomůže s klidným spánkem, a tak si užijete zasloužený oddech. Které činnosti patří mezi ověřené večerní rituály?

Chvilka pro sebe 

Po dlouhém a náročném dnu si zasloužíte čas jenom pro sebe. Jeho obsahem mohou být nejrůznější činnosti, které vám přináší radost. Věnujte se cvičení jógy, vyberte se na procházku do přírody či na kolo. Pokud máte za celý den pohybu dost, klidné chvíle si užijte při sledování oblíbeného seriálu nebo filmu.

To, co jenom málokdo na závěr dne odmítne, je horká koupel. Vždyť si to představte, vana napuštěná vodou s oblíbenou solí či bombou do koupele a zapálené svíčky. I vaše představa domácího wellnessu vypadá přesně takto? Dopřejte si ho. Všechno pro dokonalý koupel nakoupíte za méně peněz, když si uplatníte hebe slevové kódy. Po koupeli nezapomeňte ani na aplikaci tělového mléka a důkladnou péči o pleť. Uvidíte, že dokonale zregenerované a uvolněné bude vaše tělo i mysl.

Koupel

Jako v bavlnce

Je čas přesunout se do postele. Kolik hodin denně spíte? Dospělý člověk by měl spát 7 až 9 hodin. Máte problém tento čas dodržet? Existuje na to jednoduchý recept. Choďte do postele a vstávejte z ní ve stejném čase. Tak si postupně vybudujete zdravý spánkový režim.

Na kvalitu spánku vplývá hodně faktorů, jakými jsou například matrace, dostatečně vyvětraná místnost, čisté a na dotek příjemné ložní prádlo a v neposledním řadě i pohodlné pyžamo. Mimochodem, na jeho nákup vám doporučujeme využít lelosi slevový kód. Uvidíte, že budete spát jako v bavlnce.

Off-line a s knihou

Zvykem mnoha lidí je usínat s telefonem v ruce nebo při sledování televizních programů. Tyto činnosti ovšem kvalitu spánku výrazně snižují. Určitě jste už slyšeli, že modré světlo není pro spánek vůbec prospěšné.

Pro klidný spánek byste se neměli koukat do obrazovek alespoň dvě hodiny před spaním. Často se neumíte přinutit k vypnutí oblíbeného seriálu? Pomůže vám, pokud z ložnice odstraníte televizi.

Přednost dejte čtení klasické tištěné knihy. Ta vás uklidní a naladí na spánek. Neměli jste doteď dostatek času na čtení vaší oblíbené literatury? Pokud zařadíte čtení do svého večerního rituálu, tento problém budete mít vyřešený, a navíc budete klidně spát.

Jak dlouho trvá osvojit si večerní rituál? Zatím co některé zdroje tvrdí, že je to 21 dnů, jiné 2 měsíce. U každého jednotlivce je to individuálně. Vytvořte si své večerní rituály podle představ, dodržujte je a uvidíte, že vám pomohou s lepším spánkem.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *