zapečený toast

3 rychlé zapečené svačinky z kontaktního grilu

Když se řekne grilované jídlo, samozřejmě si všichni vybavíme léto a grilovací party se spoustou dobrot na ohni. Nesmíme ale zapomínat na to, že takové dobroty si díky elektrickým grilům můžeme vychutnat po celý rok, byť s trochu jinou atmosférou.

Kontaktní elektrický gril je skvělým pomocníkem nejen při přípravě honosných grilovaných jídel, ale i rychlých zapečených svačinek nebo třeba večeří, se kterými není skoro žádná práce. Navíc vám často pomohou zlikvidovat nějaké ty zbytky z lednice. My se dnes na pár takových receptů podíváme.

Italské panini s bazalkovým pestem

Pravá chuť itálie v jedné bagetě. Nejlepší je samozřejmě s tradiční italskou ciabattou nebo focacciou, ale v případě nouze můžete použít jakoukoliv jinou bagetu, kterou máte zrovna po ruce.

Ingredience:

  • ciabatta nebo focaccia
  • bazlkové pesto
  • čerstvá nebo sušená rajčata
  • čerstvá mozzarella nebo sýr grana padano
  • prosciutto
  • olivový olej

Bagetu podélně rozřízněte a obě poloviny pomažte bazalkovým pestem. Na jednu polovinu naskládejte prosciutto, rajčata, sýr, můžete přidat i pár lístků čerstvé bazalky. Přiklopte druhou polovinou pečiva a obě poloviny důkladně pomažte olivovým olejem. Zapékejte na rozpáleném kontaktním grilu dozlatova.

italské panini

Bleskové pikantní quesadillas

Typický mexický pokrm jako rychlá svačinka pro milovníky pikantních chutí. Skvělá je i varianta s kuřecím masem – klidně zbytkem pečeného od oběda.

Ingredience:

  • tortilly
  • strouhaný cheddar
  • konzervované kukuřičky
  • najemno nakrájené jalapeňos (nakládané nebo čerstvé)
  • zeleninová omáčka – u nás vede pikantní z pečené papriky (nemusí být)

Pro usnadnění skládání si tortillovou placku nařízněte do poloviny. Pomažte zeleninovou omáčkou a na naskládejte ingredience – kukuřice, jalapeňos, sýr (vynechejte první čtvrtinu placky). Od prázdné části placky začněte tortillu dokola po čtvrtinách přehýbat až vytvoříte trojúhelníček. Zapékejte na grilu, dokud se sýr nerozpustí a podávejte s oblíbeným dipem.

Náš tip! Pokud si chcete ušetřit práci s čištěním grilu, vložte zapékaný pokrm do pečicího papíru.

mexická quesadilla

Klasický zapečený toast se šunkou a sýrem

Taková klasika, kterou si můžete udělat v sendvičovači i na kontaktním grilu a naplnit ji tím, co je vašim chuťovým buňkám nejbližší.

Ingredience:

  • toastový chléb
  • šunka
  • oblíbený sýr – doporučujeme cheddar, uzený sýr, nivu, olomoucké tvarůžky nebo libovolné kombinace
  • pár koleček pórku
  • máslo

Toastový chléb namažte vždy z jedné strany lehce máslem (grilujte touto stranou ven). Mezi dva chleby naskládejte plátky šunky, sýr a posypejte najemno nakrájeným pórkem. Zapékejte dozlatova dokud se sýr nerozpustí.

zapečený toast



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *